• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Potpisan Memorandum o saradnji između Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore

Potpisan Memorandum o saradnji između Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore
Memorandum su potpisalale direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dr Ana Tripković Marković i direktorica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore Dr. Tamara Šćepanović.                       

Iz Nacionalne turističke organizacije su nakon potpisivanja Memoranduma, zahvalili Zavodu na toplom i srdačnom dočeku.

“Nama je izuzetno zadovoljstvo da podržimo jednu ovakvu akciju i inicijativu, jer smatramo da je podizanje svijesti o dobrovoljnom davalaštvu krvi od izuzetnog značaja za naše društvo”, poručila je direktorica NTO CG Ana Tripković Marković.

Ona je napomenula da je NTO organizovala nagradnu igru za sve dobrovoljne davaoce krvi, koja počinje danas.

“Svi koji daruju krv imaće mogućnost da dobiju vikend aranžaman na Primorju za dvije osobe, na bazi polupansiona. Nagradna igra traje deset mjeseci i opredijeljeno je deset vikend aranžmana”, dodala je Tripković Marković.

Ona je istakla da je akcija od dvostruke koristi, ali da je njen primarni cilj podizanje svijesti o dobrovoljnom davalaštvu krvi.

“Istovremeno, podstičemo i razvoj domaćeg turizma, tako da ovu akciju realizujemo sa hotelima na Primorju i radujemo se budućim uspjesima”, poručila je Tripković Marković.

Direktorica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore Tamara Šćepanović je zahvalila Tripković Marković što su prepoznali namjere Zavoda i trud da poboljšaju dobrovoljno davalaštvo krvi u Crnoj Gori.

“Ono što svi treba da znamo je da zalihe krvi u jednoj zemlji zavise isključivo od njenih građana, jer ovaj veoma važan lijek niti možemo kupiti u apoteci, niti je za njega do sada napravljena bilo kakva sintetska zamjena. Izvor krvi kao lijeka je isključivo čovjek”, poručila je Šćepanović.

Kako je istakla, dovoljne nacionalne rezerve znače da crnogorski zdravstveni sistem uvijek ima na raspolaganju dovoljne količine ovog lijeka i znače sigurnost za sve građane.

“Dobrovoljni davaoci krvi imaju samo jedan motiv kada dođu da daruju krv, a to je da davanjem dijela sebe nekome produže život. Oni su zaista pravi heroji našeg društva ,a s obzirom na to da pacijenti kojima je njihova krv spasila život nijesu u prilici da im upute zahvalnost, ovakva vrsta donacije predstavlja jedan zaista lijep način kojim se ukazuje pažnja ovim humanim ljudima”, rekla je Šćepanović.

Ovakvim zajedničkim akcijama, kako je dodala, vjeruje da će uspjeti da se privuče pažnja građana i probudi svijest o dobrovoljnom davalaštvu, kako bi transfuziološka služba u svakom trenutku imala stabilne zalihe krvi.

Direktorice NTO CG i Zavoda za transfuziju krvi pozvale su sve dobrovoljne davaoce krvi, a posebno one građane koji žele, a nikada nijesu bili davaoci, da dođu u Zavod i doniraju krv, i na taj način postanu i potencijalni korisnici vikend aranžmana za dvoje u nekom od hotela na crnogorskom primorju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga