Vrijednost 50.000€

Potpisan ugovor o podizanju spomenika Mitropolitu Amfilohiju u Kolašinu

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posjetio je danas Opštinu Kolašin i tom prilikom je sa predsjednikom Opštine Vladimirom Martinovićem potpisao ugovor kojim su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 50.000 € za izgradnju i postavljanje spomen obilježja blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju.
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posjetio je danas Opštinu Kolašin i tom prilikom je sa predsjednikom Opštine Vladimirom Martinovićem potpisao ugovor kojim su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 50.000 € za izgradnju i postavljanje spomen obilježja blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju.Martinović je zahvalio Mitropolitu Joanikiju na posjeti i istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je Opština Kolašin preduzela prvi korak na očuvanju sjećanja na počivšeg Mitropolita koji je bio rođeni Kolašinac.

Sa svoje strane Mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Joanikije je zahvalio na plemenitoj ideji i vrijednoj donaciji koja će poslužiti da se vrlom jerarhu Crkve Hristove blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju podigne spomen obilježje u rodnom gradu.

Prilikom ove posjete opštini Kolašin Visokopreosvećeni Mitropolit Joanikije je lično čestitao gospodinu Martinoviću stupanje na dužnost i poželio mu pomoći Božije u radu.

Dodao je da spomenik Mitropolitu Amfilohiju nije samo spomenik jednom vjerskom poglavaru. To je i spomenik kulturi, jer je Mitropolit bio kulturni djelatnik i član Udruženja književnika Crne Gore.

Takođe, predsjednik Opštine je istakao i da će lokalna uprava u narednom periodu biti otvorena za saradnju sa Mitropolijom kako bi se na uspješan način realizovala donacija.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services