Potrošnja u decembru skočila za skoro 30 odsto u odnosu na novembar
Korisnici elektrodistributivnog sistema su u decembru preuzeli ukupno 274.723.763 kWh električne energije, što je za 10 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom istog perioda prethodne godine i gotovo 30 odsto više u odnosu na novembarsku potrošnju. Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 392.878 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u decembru realizovale 2.472 intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 364 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom decembra priključeno 244 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na nivou primarne mreže (naponski nivo 35kV) pokrenuti su postupci javnih nabavki za osam projekata za koje je planiran iznos od preko osam miliona eura, od čega se najviše sredstava izdvaja za izgradnju četiri nove trafostanice 35/10kV („Bigova“ i „Grbalj 2“ u Kotoru, „Tri krsta“ u Tivtu i „Volođa“ u Pljevljima). Takođe u decembru su završeni radovi na izgradnji četiri trafostanice 10/0,4kV („Grbavci“ u Podgorici, „Rena“ u Baru, „Blok 12“ u Budvi i „Borje 1“ na Žabljaku) za koje je izdvojeno oko 300 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno je 49 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 338 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 420 hiljada korisnika na području Crne Gore.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga