Povećanje plata u zdravstvu od 1. januaraMilojko Spajić FOTO: Vlada Crne Gore

“Iako je dio javnosti sumnjao da bi se to moglo dogoditi u rekordnom roku, s obzirom da za 30 godina nije urađeno gotovo ništa, zahvaljujući velikom zalaganju i razumijevanju Ministarstva finansija i socijalne zaštite prema zdravstvenom sistemu, danas imamo precizan i jasan plan koji, u zavisnosti od usvajanja budžeta, može stupiti na snagu već od 1. januara 2022. godine. Želim da istaknem da ovo nije milostinja već dio duga države prema onima koji spašavaju ljudske živote u samo jednoj sedmici, noću i danu i suboti i nedjelji. Oni su odavno zaradili ono što im ova vlast vraća“, rekla je ministarka zdravlja dr Borovinić Bojović. Ona je istakla da se razgovaralo o sindikatima i da su oni zadovoljni i saglasni sa planom.
 
Ministar Spajić se osvrnuo na pohvale međunarodnih institucija, kako ministrici zdravlja i njenom rukovodstvu, tako i svim zdravstvenim radnicima koji su na svojim leđima iznijeli težak teret krize.
 
„Hvala vam što ste spasili živote naših građana, što ste pokazali šta znači dostojanstveno obavljati svoj poziv i voljeti svoju zemlju. „Reformama kao što je Evropa sada, mi samo želimo da zadržimo doktore u zemlji i da im omogućimo da ovde imaju bolje uslove za život.“
 
On je istakao da je prezentacija sadržala konkretne primjere održivog dodatnog povećanja plata zdravstvenim radnicima, pored svih januarskih plata svih zaposlenih u Crnoj Gori kroz Program „Evropa sada!“, koji zahtijeva usvajanje nacrta budžeta za 2022. godinu.
 
“Brojke jasno govore ko će i koliko dobiti, da nema mjesta za “potkupljivanje” i licitiranje sa ovako važnim mjerama, već da građani tačno znaju šta mogu očekivati ​​od januarske plate”, rekao je ministar Spajić.
 
Državni sekretar Branko Krvavac naglasio je da je ovo prvo povećanje plata u zdravstvu koje je pokrenula Vlada. Do sada su to radili sindikati, a ovaj put ih je okupila Vlada.
 

“Ono što želim da najavim je da ćemo sljedeće godine raditi na promjenama, tj. novi Zakon o platama zaposlenih u javnom sektoru, koji će po prvi put uključiti sektor obrazovanja i zdravstva kao posebne segmente tog zakona.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga