Kotor

Prčanj: Otvoren multifunkcionalni sportski teren

Multifunkcionalni, sportski teren JU Osnovne škole ,,Ivo Visin” na Prčanju svečano je otvoren danas, a crvenu vrpcu presjekli su predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i direktorica te obrazovne ustanove, Petra Ćetković.
Multifunkcionalni, sportski teren JU Osnovne škole ,,Ivo Visin” na Prčanju svečano je otvoren danas, a crvenu vrpcu presjekli su predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i direktorica te obrazovne ustanove, Petra Ćetković.


Foto: Radio Kotor

Predsjednik Jokić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se u okviru novembarskih dana otvara renovirani sportski teren i najavio izgradnju ostalih u osnovnim školama na području opštine.

,,Završena je izgradnja i multifunkcionalnog sportskog terena sa dječijim igralištem u Kavču, ali odlučili smo da otvaranje terena prčanjske škole uvrstimo u program proslave Dana opštine, jer osim što nam je najvažnije da stvorimo infrastrukturu za uspješan razvoj najmlađih sugrađana/ki, priveli smo kraju i izradu idejnog rješenja sportske sale za ovu obrazovnu ustanovu i nadamo se da će temelji biti postavljeni do 2024. godine. Ovo je jedan u nizu sportskih terena koje ćemo izgraditi u najbližoj budućnosti. Stvaraju se preduslovi da uskoro započnu radovi na rekonstrukciji sportskih terena na Benovu, kod male škole u Škaljarima, ispred OŠ Veljko Drobnjaković u Risnu i Perastu. Ssport nije djelatnost u koju ulažete novac, pa iz toga možete nešto da zaradite, već nešto drugo, naročito sport za najmlađe. To je novac koji ulažete da vaše buduće generacije budu zdrave i iamaju normalan kako fizički, tako i mentalni razvoj. Upravo to je i zadatak lokalne samouprave, da omogući ugodan život današnjim generacijama i stvori bolje uslove budućim. Radujem se što su danas sa nama predstavnici tri kluba u vlasništvu opštine, košarkaškog kluba Kotor, vaterpolo kluba Primorac i fudbalskog kluba Bokelj. Vjerujem da ćemo svi zajedno stvoriti preduslove da i ova tri kluba pronesu slavu našeg grada kroz geneacije koje dolaze”, poručio je Jokić.

Direktorica Osnovne škole “Ivo Visin” na Prčanju Petra Ćetković je kazala da su Opština Kotor, Sekretarijat za kulturu sport i društvene djelatnosti i Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, u saradnji sa Ministarstvom sporta, uspjeli da realizuju projekat čija je vrijednost 48.000 eura, a radovi su trajali dva mjeseca.

,,Podsjetiću da je podloga za sportski teren posljednji put urađena 2003. godine, a naša djeca su u zadnjih 15 godina svoje slobodno vrijeme provodila na terenu koji je bio u jako lošem stanju, sa zarđalim i ogoljelim golovima, koševima bez mrežice na obručima, žičanom ogradom koja je bila isječena i veoma opasna po djecu. Da se uradila prava stvar za našu djecu i omladinu potvrđuju njihove svakodnevne različite aktivnosti na terenu i široki osmjesi. Vizija uprave naše škole, ali i lokalne uprave jeste da je jedino kvalitetnom infrastrukturom moguće iznjedriti prave sportiste, buduće zvijezde, šampione, zdravu mladu populaciju, da se unaprjeđenjem infrastrukture postavljaju temelji za razvoj mnogih sportova, ali isto tako daje veliki doprinos zajednici u užem i širem smislu, kroz afirmaciju sporta i zdravog života”, kazala je Ćetković.
Kako je navela, “dopustimo našoj djeci da uz bolje uslove stvorimo predpostavke da, ukoliko djeca i mladi imaju volju mogu da se razviju na takmičarskom nivou, ali i da ostvare profesionalnu karijeru, kao što je to slučaj sa proslavljenim vaterpolistima, fudbalerima koje je do danas iznjedrila ova škola”.

Ćetković ističe da svako dijete ima pravo na šansu da se bavi sportom koji želi.

“Izuzetno sam ponosna što im je obezbijeđeno upravo to, da zdravo rastu, pravilno se razvijaju, uvažavaju različitosti, raduju se, njeguju sportski duh, fer-plej i postanu dobri ljudi”, naglasila je Ćetković.

Savjetnik za sport u Sekretarijatu za kulturu sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, Dejan Ognjanović, svečani program ozvaničio je udarcem na gol.

Priređen je bogat zabavno-umjetnički program u kojem su učestvovali učenici ove škole i Folklorni ansambl “Nikola Đurković”.

Na kraju programa su učenici Osnovne škole “Nikola Đurković” iz Radanovića odigrali prijateljsku, fudbalsku utakmicu sa učenicima-domaćinima.

Svečanom otvaranju terena, osim predsjednika Opštine Vladimira Jokića i savjetnika za sport Dejana Ognjanovića, između ostalih, su prisustvovali: potpredsjednik Opštine Nebojša Ševaljević, direktorka Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Snežana Jovanić, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac, sekretar Sekretarijata za opštu upravu Ognjen Vukasović, predsjednik Mjesne zajednice Prčanj, Zoran Brguljan, predsjednik FK “Bokelj” Davor Kumburović i trener KK “Kotor” Momo Knežević.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga