Prijave protiv Tivćanina zbog puštanja goveda na putOpština Tivat

Opština Tivat podnijela je danas dvije krivične prijave protiv osumnjičenog Ratka Lukovića, zbog, kako se navodi, krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti i krivičnog djela sprječavanja službenog lica u vršenju službene radnje.

Protiv njega su podnijete krivične prijave zbog sumnje da je u Tivtu, na dijelu magistralnog puta u blizini Aerodroma, od aprila 2019. do sredine decembra 2021. godine, opšteopasnom radnjom koja se sastoji u puštanju na ispašu domaćih životinja, uglavnom koza i krava, bez ikakvog nadzora, izazvao opasnost za život i tijelo ljudi i za imovinu veće vriijednosti.

Kako se dalje navodi u prijavi, goveda koja je osumnjičeni uzgajao bez valjanog nadzora, izazvala su više saobraćajnih nezgoda na magistralnom putu, što je izazvalo opasnost za život i tijelo učesnika u saobraćaju koji su doživjeli nezgode zbog kojih su kasnije tužili Opštinu Tivat za naknadu štete. Goveda su pričinila značajnu štetu na imovini i imanjima poljoprivrednika u okolini Tivta.

Ističe se da je osumnjičeni na ovaj način izvršio produženo krivično djelo, izazivanja opšte opasnosti.

“Niz je službenih zabilješki u poslednje dvije godine, koje potkrepljuju naše tvrdnje i ukazuju na da su se građani susretali sa problemom ove vrste vrlo često”- navodi se u prijavi.

Prilikom hvatanja i transporta krava, na imanju nekadašnjeg poljoprivrednog dobra Monteprazno, u par navrata, prijavljeni Luković se pojavljivao na predmetnoj lokaciji i čak pokušavao da spriječi transport.

“Opština Tivat je prinuđena da plaća i troškove ishrane i brige Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija za pomenuta goveda u Spužu. Opština Tivat je platila i specijalno vozilo za prevoz predmetne stoke”- stoji u prijavi.

Zbog osnovane sumnje da je 9. novembra, 6. i 10. decembra 2021. godine, preko društvenih mreža prijetio širem krugu službenih lica iz Opštine Tivat i na snimku emitovanom putem vajbera, teško uvrijedio, čime je uračunljiv, svjestan svoje radnje i želeći njeno izvršenje, prijetnjama da će neposredno upotrijebiti silu i vrijeđanjem, spriječio službena lica u vršenju službene radnje koju preduzimaju u okviru svojih ovlašćenja, iz čega proizilazi potojanje osnovane sumnnje da je izvršio krivično djelo spriječavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Prilikom ovih komulanih akcija, prijavljeni je prijetio i predsjednici Odbora direktora Komunalnog doo Tivat.

“Nadležni su podnijeli krivičnu prijavu koja je od strane tužilaštva odbačena, pa je osumnjičeni, ohrabren tom činjenicom, najčešće putem vajbera dijelio sadržaj uvredljvog karaktera i pozivao da se fizički ugroze životi i tijela šireg kruga službenih lica”- navodi se u prijavi.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga