• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Prilika za dvoje mladih da predstavljaju CG na Globalnom omladinskom turističkom samitu u Italiji

Prilika za dvoje mladih da predstavljaju CG na Globalnom omladinskom turističkom samitu u Italiji
Troškove puta, boravka i učešća za dva kandidata iz Crne Gore snose ovaj resor i Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO), prenosi Pobjeda.

– Globalni omladinski turistički samit (GYTS) je nova platforma koju je razvila Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija sa ciljem osnaživanja i aktivnijeg angažmana mladih u sektoru turizma. Odabrani mladi lideri će tokom sedmodnevnog događaja imati prilike da razmijenjuju iskustva, ideje i vizije sa vršnjacima iz cijelog svijeta – istaknuto je u saopštenju.

Samit će se održati u Sorentu, u Italiji, od 27. juna do 3. jula 2022. godine i okupiće mlade iz cijelog svijeta, dajući im mogućnost da podijele svoju perspektivu razvoja turizma.

– U skladu sa posvećenošću UNWTO-a u osnaživanju i boljoj inkluziji mladih, ova inicijativa će omogućiti učesnicima da se povežu sa liderima iz svijeta politike i biznisa, čineći ih dijelom procesa donošenja odluka, čime turizam ispunjava svoj potencijal pokretača Agende za održivi razvoj – naveli su iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Konkurs je otvoren od 18. do 28. feburara, za mlade ljude od 12 do 18 godina, a u skladu sa kriterijumima će biti izabrana dva kandidata/kandidatkinje koji će predstavljati Crnu Goru.

– Tokom samita biće organizovano više događaja, radonica i obrazovnih inicijativa, ali i formirana jedinstvena platforma za razmjenu iskustava i diskusiju o inovativnim idejama, vizijama i predlozima za budućnost održivog turizma, u čemu će mladi lideri imati važnu ulogu – rekli su iz Ministarsva ekonomskog razvoja.

Pokretanje Globalnog samita o omladinskom turizmu poklapa se sa Evropskom godinom mladih.

– GYTS serijal će uključiti i nekoliko kasnijih vebinara tokom kojih će učesnici učiti o turizmu i održivosti, kulturi i gastronomiji, inovacijama i klimatskim akcijama, kao i drugim srodnim temama – precizirano je u saopštenju..

Detaljnije informacije o samom događaju moguće je pronaći ovdje.

Više informacija o kriterijumima i aplikacioni formular su dostupni ovdje.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga