• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Radulović i Selaković u Stokholmu: Odnosi Crne Gore i Srbije utemeljeni na realnim interesima

Radulović i Selaković u Stokholmu: Odnosi Crne Gore i Srbije utemeljeni na realnim interesimaFOTO: Vlada CG

Istakavši da su dobrosusjedski odnosi takođe vanjskopolitički prioritet i jednako važni Crnoj Gori kao i put ka evropskoj porodici, ministar Radulović je naglasio značaj susreta sa kolegom Selakovićem za razvijanje i jačanje bilateralnih odnosa, posebno imajući u vidu zajednički cilj evropske integracije.

Na liniji podrške koju Crna Gora u kontinuitetu ističe, on je izrazio nadu u dalji napredak svih država Zapadnog Balkana u ostvarivanju ciljeva iz njihove EU agende, iskazavši duboko uvjerenje da naš region geografski i vrijednosno pripada Evropi, ali i da predstavlja dio mozaika koji nedostaje Uniji.

Ministar Radulović je upoznao sagovornika s ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, kao i naporima Vlade da privuče strane investicije, razvije i dalje diversifikuje ekonomiju budući da je COVID pandemija ukazala na sve slabosti sistema koji su zasnovani isključivo na turizmu.

Razgovarajući o izazovima sa kojima se naša društva suočavaju tokom zdravstvene krize, šef crnogorske diplomatije naglasio je da Crna Gora veoma cijeni donaciju Republike Srbije u trenutku kada su nam vakcine bile prijeko potrebne.

Ministri Radulović i Selaković dogovorili su nastavak kontakata i dalju komunikaciju o svim pitanjima od značaja za Crnu Goru i Srbiju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services