VII Međunarodni festival horova u Herceg Novom

Raspjevani vikend u Herceg Novom

Nastupajućeg vikenda od 07 do 09. oktobra,u organizaciji NVO “Fortuna“ održaće se VII Međunarodni festival horova Herceg Novi.
Nastupajućeg vikenda od 07 do 09. oktobra,u organizaciji NVO “Fortuna“ održaće se VII Međunarodni festival horova Herceg Novi.Na Festival se prijavilo 22 horska ansambla,oko 600 učesnika,dječijih,omladinskih i horova odraslih. Visok kvalitet je prepoznat i od strane evropske hoske asocijacije(Europen Choral Association)u čijem se biltenu za 2023.g.našao i naš Festival.

Svečano otvaranje biće održano u petak,07.10.u 19:00 na Kanli kuli,a u slučaju lošeg vremena u Institutu „dr Simo Milošević“. Akademski zbor Cappella Odak iz Zagreba i pobjednički hor IV MFHHN The Stars iz Leskovca,nastupiće kao specijalani gosti na otvaranju festivala.

Takmičenje će se odvijati u crkvi Sv.Jeronima,  od 12:30 do 14:30 i subotu od 12:00 do 17:45. Nastupe prijavljenih horova pratiće stručni žiri sastavljen od međunarodnih muzičkih pedagoga.

U subotu 08.10.u 11:00 na trgu ispod „sata“biće održan revijalni nastup horova koji su se prijavili za ovu kategoriju. U slučaju lošeg vremena nastup će se održati u Institutu „dr Simo Milošević“. Druženje svih učesnika uz prigodnu muziku i koktel biće organizovano istog dana u subotu od 20:00,  u amfiteatru dvorane „Park“  kada ćebiti proglašnje rezultata takmičenja,dodjela diploma, „Laureata“ i novčane nagrade od 500e za najbolji hor festivala.

U nedjelju planiran je koncert duhovne muzike u crkvi Sv.Jeronima sa početkom u 11:00, na kome će nastupiti horovi: MVA“Prvi komin Snježanin“ Zagreb, „Lola“Sarajevo, omladinski mješoviti hor „Simonida“ Beograd, Gradski hor „Vardar“ Skoplje i Gradski hor „Beograd“ Srbija.

Festival je podržala Opština i TO Herceg Novi, JUK Herceg Fest,RTHN i ostali sponzori.

Direkorica fest. Nada Karadžić

 

 

 

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga