Skip to main content


Raspored bogosluženja za Badnji dan i BožićCrkva Sv. Spasa Topla

U skladu sa odlukom Mitropolije crnogorsko primorske, danas neće biti organizovani uobičajeni kulturno-duhovni programi koji prate nalaganje badnjaka. Poslije Svete liturgije na Badnje jutro, sveštenstvo će blagosloviti badnjake, a vjernici će u toku cijelog Badnjeg dana moći da dođu do parohijskih crkava i prilože badnjak, zapale svijeću i pomole se Bogomladencu Hristu za zdravlje i napredak svoje porodice i svojih bližnjih.

Iz Mitropolije su obavjestili i da će, imajući u vidu složenu epidemiološku situaciju i odgovornost, kako pred Bogom tako i pred ljudima, biti služeno i po nekoliko liturgija u parohijskim i manastirskim hramovima, gdje to dozvoljavaju crkvena pravila, kako bi se izbjegle uobičajeno velike gužve na Božićnim liturgijama, a u isto vrijeme svima koji su se spremali postom i molitvom, omogućili da pristupe svetim tajnama Hristovim.

U crkvi Svetog Preobraženja u Igalu, danas će sveta liturgija biti služena u 9:00 sati, a po završetku biće organizovanje nalaganje badnjaka u porti crkve. Sutra, na Božić, Sveta liturgija će biti služena u 7:00 sati. U subotu, 8. januara, na Sabor Presvete Bogorodice, sveta liturgija će biti služena u 9:00 sati u hramu Svetog Nikole na Kruševicama, a u nedelju, 9. januara, na praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, u crkvi Svetog Preobraženja u 9:00 sati.

Iz Crkvene opštine Topaljsko-hercegnovske su obavjestili da će danas, na Badnji dan, liturgija biti služena u 9:00 časova u crkvama Sv. Spasa na Toploj, Sv. Arhangela Mihaila na Belavisti, Sv. Stefana na Kamenom i Sv. Spasa u Mojdežu.

Nalaganje badnjaka biće obavljeno odmah nakon liturgija, dok će u crkvi Sv. Varvare na Mokrinama nalaganje biti upriličeno u 15:00 sati.

Sveta liturgija će na Božić biti služena u 6:00 u crkvi Sv. Đorđa na Toploj, dok će u crkvama Sv. Spasa na Toploj i Sv. Arhangela Mihaila na Belavisti biti služene dvije liturgije, u ponoć i u 9:00 sati.

Na drugi dan Božića, 8. januara, liturgije će početi u 9:00 sati u crkvama Sv. Spasa na Toploj, Sv. Fjodora Ušakova na Savina i Sv. Trojice u Ratiševini, dok je bdenije u 16:00 časova u crkvi Sv. Stefana na Sušćepanu.

Na treći dan Božića, u nedelju 9. januara, liturgije će biti služene u 9:00 sati u crkvama Sv. Spasa na Toploj, Sv. Arhangela Mihaila na Belavisti i Sv. Stefana na Sušćepanu.

Iz Crkvene opštine Bijeljsko-kruševičke obavještavaju da će danas, na Badnji dan, služiti liturgiju u 9:00 sati u crkvi Polaganja Rize Presvete Bogorodice, nakon čega će biti obavljeno blagosiljanje i nalaganje badnjaka. Vjerni narod će biti u prilici da tokom cijelog dana naloži badnjake.

Sutra, na dan Roždestva Hristovog, jutrenja će biti služena u 7:00 sati u crkvi na Bijeljskim Kruševicama, a u 9:00 sati u crkvi u Vali.

U subotu, 8. januara, na Sabor presvete Bogorodice, i nedelju, 9. januara, na praznik Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana liturgije će biti služene u 9:00 sati u crkvi Polaganja Rize Presvete Bogorodice.

Iz Crkvene opštine Đenović obavjestili su da danas, na Badnji dan, sveta ligurgija počinje u 9:00 časova, dok će večernja služba početi u 15:00 časova nakon  čega će upriličiti nalaganje badnjaka, u periodu do 17:00 časova.

U petak, na Božić, sveta liturgija će biti služena u 9.00 časova, kao i u nedelju, 9. januara, na praznik Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana.

Iz parohije Jošičke obavještavaju da će danas, na Badnji dan, svetu liturgiju služiti u 8:00 sati u manastiru Sv. Petke na Bunovićima, dok će nalaganje badnjaka biti upriličeno u 15:00 časova u Jošici.

U petak, na dan Roždestva Hristovog, u crkvi Svete Nedelje će biti služena liturgija u ponoć. U danima kada se praznuje Sabor Presvete Bogorodice i Sveti Prvomučenik i arhiđakon Stefan, 8. i 9. januara, liturgije će biti služene u 9:00 sati.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare