• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Rektor Božović: Univerzitet slavi uspjeh univerzitetske šahovske reprezentacije na svjetskoj mapi

Rektor Božović: Univerzitet slavi uspjeh univerzitetske šahovske reprezentacije na svjetskoj mapi
Tokom sastanka rektor Božović je uputio čestitke šahovskom timu za uspjeh postignut pod zastavom Univerziteta Crne Gore i naglasio da je riječ o nevjerovatnom dostignuću studenata UCG-a.

„Ovo je, koliko pamtim na Univerzitetu, a mislim i u nekom širem istorijskom toku, apsolutno najveći uspjeh koji je postigla bilo koja reprezentacija našeg Univerziteta na nekom takmičarskom nivou. Dakle, radi se o svjetskom uspjehu i ako danas možemo da kažemo da slavimo nešto u čemu je UCG uspješan i prepoznat na svjetskom nivou i na svjetskoj mapi rezultata, onda je to uspjeh naše šahovske reprezentacije“, kazao je rektor i dodao da će Univerzitet uvijek biti oslonac i partner svojim studentima.

Za ekipu UCG-a na Kupu nastupali su kao kapiten Mitar Đukanović (Ekonomski fakultet), dok su pored njega takmičari bili i Andrej Šuković (Pomorski fakultet Kotor), Miloš Pečurica (Metalurško-tehnološki fakultet), Božidar Kisić (Ekonomski fakultet), Dario Alivodić (Prirodno-matematički fakultet), Vuk Miletić (Biotehnički fakultet) i Nikolina Koljević (Ekonomski fakultet).

Povodom pomenutog uspjeha univerzitetske šahovske reprezentacije, a u cilju težnje da se popularizuje šah na Univerzitetu, rektor Božović i predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Jovan Milović, potpisali su Protokol o saradnji koji predstavlja uvod u realizaciju programa koji će omogućiti afirmaciju šahovske igre, kako među studentima, tako i uopšte.

„Univerzitet smo prepoznali kao intelektualni oslonac, jer je šah osim sporta intelektualna igra. Smatrali smo da je ovo pravo mjesto gdje bi mogli razviti saradnju kako kroz univerzitetski spot, tako i kroz nauku i obrazovni sistem, jer smo u toku akcije implementacije šaha u obrazovni sistem“, kazao je predsjednik ŠSCG Milović, te izrazio zadovoljstvo prvom zvaničnom saradnjom sa Univerzitetom uz čiju pomoć će se, kako je naveo, razvijati univerzitetski šah.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga