Nezavisni sindikat policije

Rmandić: Nezavisni sindikat policije insistira na transparentnim pregovorima

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić saopštio je da pitanje koje već treći dan nema odgovor, je da li je premijer Abazović zaista imao namjeru da održi tajni sastanak sa predsjednikom Sindikata Uprave policije Mladenom Šuškavčevićem ili je jednostavno doveden u zabludu.
Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić saopštio je da pitanje koje već treći dan nema odgovor, je da li je premijer Abazović zaista imao namjeru da održi tajni sastanak sa predsjednikom Sindikata Uprave policije Mladenom Šuškavčevićem ili je jednostavno doveden u zabludu.– Bilo koja od ovih mogućnosti je vrlo problematična sa više aspekata. Ako je sastanak trebao da bude tajna, a dolazak gospodina Šuškavčevića sa saradnicima u zgradu Vlade kroz garažu na to ukazuje, onda se postavlja pitanje šta to premijer tajno dogovara sa čovjekom koga je i sam, ako nas pamćenje dobro služi, do juče prozivao u medijima? Potpuno je jasna logika kojom se premijer vodio. Puno je lakše „pregovarati“ sa ljudima koji su opterećeni raznim hipotekama pa makar morali da ih u Vladu uvedu kroz garažu. U takvim „pregovorima“ stvar je vrlo prosta, premijerovo  je da definiše uslove a njihovo samo da klimaju glavom. Onda se proglasi uspjeh pregovora, jedni se smiju radosno jer su ugasili požar nezadovoljstva, drugi se smiju kisjelo jer znaju da su po ko zna koji put prodali svoje kolege i njihove porodice. Ali je sve nebitno jer su kupili još nekoliko dana slobode ,a sloboda nema cijenu. Ovog puta ta „prodaja“ neće uspjeti. Policijski službenici su već siti zaštite i pomoći koje im je davao Sindikat Uprave policije. Tajni pregovori ljudi koji nemaju hrabrosti da u Vladu uđu na glavna vrata već se, kao ilegalci, kriju po garažama i podzemnim prolazima ne mogu biti ništa drugo do još jedna prevara obespravljenih policajaca- naveo je Rmandić.

Kako je naveo, teško da premijer nije znao sa kim razgovara, ali ajde da i tu mogućnost ostavimo otvorenom.

– Možda je unutrašnje obezbjeđenje na prijavnici Vlade namjerno zamajavalo predstavnike Nezavisnog sindikata policije i trošilo im vrijeme dok su istovremeno u kabinet premijera , kroz garažu, pustili predstavnike drugog sindikata. U tom slučaju premijer Abazović ima ogroman bezbjednosni problem koji bi morao pod hitno da riješi. Da li ovakav način ulaska u Vladu znači da bilo ko može u istu da uđe na sličan način? Da li mogućnost ovakvog ulaska u Vladu narušava njene bezbjednosne protokole pa i bezbjednost samog premijera? Da li ovakvo ponašanje unutrašnjeg obezbjeđenja Vlade znači da su svi zaposleni ali i posjetioci Vlade Crne Gore potencijalno ugroženi? Nezvanične informacije govore da je u isto vrijeme u zgradi Vlade boravila i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država pa se postavlja pitanje da li je i njena  bezbjednost mogla biti ugrožena?  Pitanje svih pitanja je ko nije radio svoj posao kako treba odnosno ko je osoba ili osobe koje su omogućile ulazak u Vladu na ovaj način- istakao je Rmandić.

Smatra da je  pitanja mnogo, a odgovori zanimaju cjelokupnu crnogorsku javnost.

– Odgovore treba da daju oni koji su premijera doveli u tu situaciju. Nezavisni sindikat policije insistira na transparentnim pregovorima koji neće imati nikakve zakulisne radnje. Nad našim glavama ne stoje hipoteke, naše diplome su pošteno stečene a pozicije u policiji nismo dobili na sumnjiv način. Ne bavimo se građevinskim biznisom niti policijskoj sirotinji sa 550 eura plate prodajemo stanove po bestidno visokim cijenama od 1550 eura/m2.  Ako takvi nismo podobni i poželjni da razgovaramo sa premijerom Crne Gore o budućnosti policijskih službenika onda je potpuno jasno u kom pravcu ide ovo društvo- naglasio je on.

Poručuje: “ Jedno, ipak, svima mora biti jasno, za nas predaja nije opcija. Nezavisni sindikat policije će nastaviti da se bori za svakog policijskog službenika, za njihove porodice ali i za bolje i pravednije društvo. Nemamo drugu i nemame rezervnu državu i zato želimo da ova kojoj smo dali čitav svoj život bude najbolje moguće mjesto za život svih njenih građana“.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga