• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Rmandić za ADRIU Jadran: Vratiti dostojanstvo policajcima, povećati zarade zaposlenima

„ZAPOSLENI U TEŠKOM POLOŽAJU“

Rmandić za ADRIU Jadran: Vratiti dostojanstvo policajcima, povećati zarade zaposlenima

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić kazao je Adria televiziji da je materijalni status pripadnike policije u nezavidnoj situaciji, zbog čega pozivaju Vladu da konačno riješi to pitanje. Rmandić je predstavio ciljeve, načela i planove djelovanja ove radničke organizacije i ukazao na vrlo težak, prvenstveno materijalni, položaj u kome se danas nalaze pripadnici policije.
Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić kazao je Adria televiziji da je materijalni status pripadnike policije u nezavidnoj situaciji, zbog čega pozivaju Vladu da konačno riješi to pitanje. Rmandić je predstavio ciljeve, načela i planove djelovanja ove radničke organizacije i ukazao na vrlo težak, prvenstveno materijalni, položaj u kome se danas nalaze pripadnici policije.„Mi ne možemo da se pohvalimo da su nam plate povećavane, ali zato su u zadnjih 10 godina plate su nam smanjivane sedam ili osam puta. Policijski službenici su u prethodnom periodu ostali bez jubilarnih nagrada, toplog obroka, regresa koji je ugrađen u osnovnu zaradu. Zatim, ukinuti su nam granični i operativni dodaci, tako da je to mnogostruko smanjena zarada policijskim službenicima i mi ćemo zahtijevati da se sve to vrati jer nama to pripada“, rekao je on.

Stambena problematika, u starom sindikatu na čijem je čelu Mladen Šuškavčević, je rješavana na čudan način. Tu je bilo, smatra Rmandić, bitno izgraditi što više kvadrata i uzeti što više novca gdje su nebitne  mogućnosti i potrebe policijskih službenika.

„Prosto je nelogično da dva susjedna grada imaju različite cijene metra kvadratnog, da u jednom kvadrat stana bude blizu 500 eura a u drugom blizu 700 eura, ako znamo da su cijene građevinskog materijala bile iste ili približno iste. Imamo situaciju u Herceg Novom, gdje policajcu sa 500 eura plate ponuđen kvadrat za 1550 eura, što znači da on za svoju platu može da kupi trećinu tog ponuđenog kvadrata“, navodi on.

Rmandić podsjeća da su drugog oktobra za Dan policije premijer Crne Gore i ministar unutrašnjih poslova vrlo pohvalno, čak u određenim trenucima sa oduševljenjem govorili o radu Uprave policije i njenih pripadnika i ponosu da upravljaju sa jednim takvim aparatom. Takođe su, dodaje, iskazali spremnost da pomognu u poboljšanju materijalnog i svakog drugog položaja .

„Držeći za riječ njih dvojcu kao odgovorne ljude u državi, uputio bih predlog uputio kako da nam pomognu i kako da nam povećaju zarade, a to je da Vlada na sjednici u četvrtak izmjeni Uredbu o zaradama policijskih službenika. Međutim još uvijek nemamo odgovor na tu inicijativu i čekamo da ministar odgovori na to“, rekao je on.

U sladu sa odgovorom resornog ministra zavisiće, ističe on, njihovi dalji koraci koje će preduzeti u zaštiti svojih prava.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

TAKO JE KOLEGA, ŽIVA ISTINA!! BRAVO I VELIKA PODRŠKA!!


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga