Situacija u Igalu stabilna, vatra pod kontrolomFoto: RTCG

„Poslije jučerašnjeg dana i preko 35 vatrgoasaca na terenu noć je relativno mirno prošla. Gasilo se do ponoći u naselju Špulje iznad Žvinja i uz magistralni put prema Hrvatskoj. Vatra se bila primakla kućama na 50 metara. Požar u naselju Štreka gasili smo jutros do osam sati“, rekao je Radošević.

On je kazao da je situacija sada stabilna, te da su na terenu dva kamiona sa osam vatrogasaca.

„Uvijek se pojavi dim i naprtnjačama se to pokušava ugasiti“, dodao je.

Govoreći o tome koliko bi u gašenju požara pomogli kanaderi koje je Hrvatska ponudila Crnoj Gori, Radošević kaže da nam je u ovom slučaju bila potrebna pomoć iz vazduha.

„Da su dva-tri puta dejstvovali kanaderi nama bi bilo lakše, jer je u pitanju nepristupačan teren. Vjetar i nepristupačan teren nam mnogo otežavaju posao. Ekpe su na terenu“, rekao je Radošević, koji se zahvalio kolegama iz Kotora i Tivta, kao i mještanima.
pozar kod igala rtcg
Foto: RTCG

Pretpostavlja se, kaže on, da je ljudski faktor uzrok požara.

„Uvijek apelujemo da se ne pali vatra na otvorenom. Vatra je sada pod kontrolom. Računamo da bi do večeras, ako ne bude vjetra, to mogli da neutrališemo“, naglasio je.

Dopisnica RTCG-a iz Herceg Novog javlja da su sinoć bile ugrožene kuće na magistrali kod Tržnog centra Laković, te da su se mještani borili s vatrenom stihijom jutros do pet sati. Zahvaljujući vatrogascima i njihovoj brzoj intervenciji, ugašena je vatra.

Podsjećamo, požar je juče nešto prije 11 sati izbio u naselju Žvinje iznad Igala. Mještani su ekipi RTCG saopštili da su u početku bile ugrožene kuće, međutim, vatrogasci su uspjeli da ih zaštite.

Prema riječima Zlatka Ćirovića, komandira Vatrogasne jedinice, požar je vjerovatno uzrokovan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga