UCG

Sjutra konkurs za master studije

Univerzitet Crne Gore raspisaće sjutra konkurs za upis studenata u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija, obima 120 ECTS kredita za studijsku 2022/23. godinu.
Univerzitet Crne Gore raspisaće sjutra konkurs za upis studenata u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija, obima 120 ECTS kredita za studijsku 2022/23. godinu.Iz UCG su saopštili da će konkurs biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crrnoj Gori, kao i na zvaničnoj internet stranici Univerziteta.

Kako su naveli, zainteresovani kandidati u četvrtak mogu podnijeti prijave na konkurs studentskoj službi organizacione jedinice, u okviru radnog vremena te službe.

Iz UCG su rekli da će prijemni ispiti, koji su obavezan uslov za upis na master studijske programe, biti organizovani u petak i subotu.

“Sadržinu i strukturu prijemnog ispita utvrđuje organizaciona jedinica, a raspored polaganja prijemnog ispita biće istaknut na oglasnoj tabli i internet stranice organizacione jedinice”, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz UCG, upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 4. oktobrom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

“Od dokumentacije, kandidatima je potrebna originalna diploma ili uvjerenje o završenim osnovnim studijama, kopija biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuća lična isprava koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio osnovne studije na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

“Uslovi, kriterijumi i postupak upisa u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija u obimu 120 ECTS, za sve studijske programe koji se realizuju na UCG, bliže su uređeni Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta”, dodaje se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga