trajekt Kamenari – Lepetane

Sjutra sastanak Morskog dobra i Pomorskog saobraćaja oko preuzimanja trajektne linije

Na sastanku će razgovarati o načinu i roku primopredaje trajekte linije, kao i o mogućnosti da trajekte iznajme od Pomorskog saobraćaja, kazao je Rađenović
Na sastanku će razgovarati o načinu i roku primopredaje trajekte linije, kao i o mogućnosti da trajekte iznajme od Pomorskog saobraćaja, kazao je RađenovićPredstavnici Morskog dobra i Pomorskog saobraćaja sastaće se sjutra kako bi razgovarali u vezi sa preuzimanjem upravljanja trajektnom linijom Kamenari-Lepetane, potvrdio je „Danu“ predsjednik odbora direktora Morskog dobra Blažo Rađenović

On nam je kazao da će na sastanku razgovatao o načinu i roku primopredaje trajekte linije, kao i o mogućnosti da trajekte iznajme od Pomorskog saobraćaja.

Vlada je prošle sedmice stavila van snage zaključak iz 2019. godine kojim je Pomorskom saobraćaju omogućeno da nastavi da obavlja prevoz putnika trajektom i ovlastila Morsko dobro da preuzme upravljanje u roku od 45 dana, odnosno krajem marta.

Morsko dobro sada treba da nabavi trajekte i da se pripremi za preuzimanje linije. Iz Vlade su najavili mogućnost besplatnog prevoza po preuzimanju linije. Do tada prevoz će se plaćati kao i do sada.

Direktor Pomorskog saobraćaja Dejan Ban je kazao da što se njega tiče mogu odmah da preuzmu upravljanje trajektnom linijom.

Pomorski saobraćaj godinama obavlja prevoz trajektom bez koncesije i uprkos činjenici da trajektne linije nema u papirima, tj da ona ne postoji u propisima Crne Gore. I Morsko dobro kada preuzme upravljanje će to činiti na isti način, sve dok Uprava za pomorski saobraćaj ne ucrta trajektnu liniju. Tada će se steći uslovi za raspisivanje koncesije za prevoz putnika trajektnom linijom.

Pomorski soabraćaj sada plaća četiri odsto od prihoda od prevoza trajektom. Morskom dobru plaća za zakup pristaništa, privezišta i akvatorijuma oko obale u Kamenarima i Lepetanima. Koncesiju za prevoz trajetom nema i ne plaća je.

Pomorski soabraćaj je u poslednjih deset godina poslovao sa preko 15 miliona profita.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services