Skip to main content


Smanjen broj nepravilnosti i krivičnih prijava
Iz Uprave su kazali da je četvrta akcijska kontrola dala rezultate, i da je smanjen broj nepravilnosti i krivičnih prijava.

Navodi se da su službenici Uprave za inspekcijske poslove su, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije i policije, u petak i subotu uveče kontrolisali ugostiteljske objekte u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Herceg Novom, Baru, Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu i Gusinju.

„Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 129 ugostiteljskih objekata, utvrđeno je 12 nepravilnosti i podnijeto pet krivičnih prijava“, kaže se u saopštenju.

Krivične prijave su, kako su naveli, podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade o posjedovanju covid potvrda, nepostojanja osobe zadužene za provjeru jednog sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa.

U Beranama su podnijete tri krivične prijave, i to protiv odgovornih lica u kafe baru „A&V“, hotelu „Berane“ i lounge baru „Cafe“.

U Bijelom Polju je, kako su kazali iz UIP-a, podnijeta krivična prijava protiv odgovornog lica u pabu „Dark Wood“, a u Nikšiću protiv odgovornog lica u kafe baru „Staro pazarište“.

„U Beranama su donijeta dva rješenja o zabrani rada pečaćenjem objekta zbog rada bez odobrenja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je izdato devet prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 2.650 eura.

Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izrečena su tri prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 1,8 hiljada eura.

Tržišna inspekcija je, kako je saopšteno, kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda izrekla prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 2.850 eura.

„Kontrolom ugostiteljskih objekata koji organizuju svadbe i ostale proslave, nije utvrđeno da su se one održavale, i nijesu konstatovane ove nepravilnosti“, kazali su iz UIP-a.

Kako su naveli, kontrolom košarkaške utakmice u Baru između košarkaških klubova (KK) Mornar i Mega Mozart utvrđeno je nepoštovanje propisane distance, pa će protiv KK Mornar biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Iz UIP-a je najavljeno da će danas kontrolisati i poštovanje mjera na zakazanim fudbalskim utakmicama prvenstva Crne Gore.

„Apelujemo na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom na to da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu“, poručili su iz Uprave.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci