SMŠ „Mladost“ ispratila stotu generaciju maturanataFOTO: Dragan Redzo

Svečani maturski defile ulicama grada održan je juče, dok su maturanti kraj srednjoškolskog obrazovanja proslavili u hotelu „ Franca “.

Maturanti su prodefilovali marinom Porto Montenegro, nakon čega su svoje kreacije defileom pokazali i ulicama u centru grada. Veliki broj naših sugrađana okupio se kako bi ispratili maturante na maturski bal u hotelu “Franca”.

Na kraju maturske večeri, maturantima i profesorima obratila se direktorica SMŠ ”Mladost” Marija Čučković:

“Zadovoljstvo mi je da vas sve pozdravim nakon što smo svojim prisustvom uveličali maturski bal naše škole. U godini kada naša škola obilježava jubilej 100 godina postojanja, vi ste naša zlatna stota generacija. Sigurna sam da iz naše škole nosite u život pregršt lijepih uspomena i da će vaša sjećanja na školu uvijek biti topla i puna ljubavi. Srednja škola vas ne uči samo naučnim i tehničkim dostignućima, već i životu. Svakog od vas je naučila da oprostite i postanete bolji ljudi, što je i cilj naših života i postojanja. To je ono što ostaje iza nas i po čemu će nas drugi pamtiti. Već od danas krećete novim i donekle nepoznatim putevima. Na tim životnim stazama, od vas se očekuju odgovorni, smisleni i visoko etički postupci. Nemojte dozvoliti da vas zavadi buka tuđih misli i da uništi vaš unutrašnji glas. Imajte hrabrosti da pratite svoje srce i intuiciju. Imajte volje da postanete najbolji, advokati, ljekari, sudije, inženjeri, menadžeri, profesori, ekonomisti, programeri ali i pomorci, kuvari i vodoinstalateri.

  • Gradite vašu budućnost onako kako želite, jer alate za takvu gradnju imate u vašem znanju, talentima i vještinama. Neka vam dobrota i vjera u sebe pomažu da neprestano idete napred. Uvjerena sam da ćete i vi biti ponosni na to što ste bili učenici škole sa 100 godina tradicije. Želim da se zahvalim vama i vašim roditeljima, što ste izabrali našu školu i našem nastavnom osoblju povjerili obrazovanje i vaspitanje. Dragi maturanti, hvala vam što je vaša generacija nezamjenjiva , što ste ostavili lični pečat i što smo zajedno ispisali istoriju na koju smo svi ponosni. Vaša imena ostaju trajno zapisana u dnevnicim, tako da se ova školska priča nikada neće prekinuti ni zaboraviti”.

Par neformalnih rečenica maturantima je uputila i direktorica Muzičke škole Tivat, Zorana Jovanović:

  • “Sigurno ste nebrojeno puta čuli kako je ovaj trenutak najvažniji, kako su pred vama putevi i raskrsnice koje morate odabrati. Te raskrsnice su uvijek bile tu, samo što ste do sada imali uvijke pomoć odraslih i morali ste da slušate šta vam oni kažu.
  •  
  • Želim vam od srca sve najbolje”, poručila je Jovanović.

Ljepotu jučerašnjeg Tivta, punog prekrasne mladosti možete pogledati u foto galeriji koju je snimio Dragan Redžo.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga