• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Snaga muzike: Nastup Vojnog orkestra Gardijske čete Vojske Crne Gore i Vojne muzike Gornje Austrije

Snaga muzike: Nastup Vojnog orkestra Gardijske čete Vojske Crne Gore i Vojne muzike Gornje AustrijeFoto: MediaBiro

Koncert je bio ujedno i svečano otvaranje četvorodnevne regionalne konferencije Savremene tvrđave kulture: Boka, Trebinje, Novi Sad, koja se fokusira na prakse zaštite i valorizacije austrougarskih fortifikacija, kao i na promociju i popularizaciju tog važnig dijela kulturne baštine.

Ovim projektom se nastavlja uspješna praksa preplitanja umjetnosti sa važnim društvenim temama i intenzivira nivo regionalne kulturne razmjene i saradnje.

Koncert se održao uz podršku Fonda za Zapadni Balkan, i u saradnji sa Ministarstvom odbrane Crne Gore, Ministarstvom odbrane Austrije, Ambasadom Austrije u Crnoj Gori, Erste bankom, udruženjem “Mostovi”, “Music&More Summer Festivalom” iz Trebinja, udruženjem Almašani iz Novog Sada, i Nevladinom organizacijom “KOD”.

Medjunarodni festival KotorArt ovog ljeta se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga