Skip to main content


Spaljivanje Karnevala, Velika karnevalska povorka i koncert Dejana Petrovića i Big BendaSpaljivanje karnevala 2020 / Foto: Miloš Samardžić

Tradicionalno Spaljivanje Karnevala biće upriličeno na Škveru 05. marta u 12 časova. Karnevalska povorka će krenuti sa Trga Nikole Đurkovića u 11 časova, prodefilovati kroz grad, da bi u podne u gradskoj luci bilo održano suđenje krivcu za sve nevolje Novljana u protekloj godini.

Program se nastavlja Velikom međunarodnom karnevalskom povorkom u kojoj je  učešće najavilo više od 300 karnevalista iz 12 karnevalskih grupa regiona i predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova, čiji je Herceg Novi član. Povorka će u 19 časova krenuti od restorana „Papagaj“ u Đenovićima prema rizortu Portonovi, a predvodiće je trombonjeri, mažoretke, Gradska muzika Herceg Novi i Mjesna muzika Đenović.

Nakon nastupa karnevalskih grupa na Portonovi Marina trgu, počeće koncert Dejana Petrovića i Big Benda.

Posljednjeg vikenda festivala na programu su i: Riblja večera u Institutu Igalo u petak, 04. marta od 21 čas, a u nedjelju, 06. marta popularna trka karića „Karotrc“ u centru grada od 12 časova, Mimoza Dance Festival u Dvorani Park od 10 časova i „Priča o južnjačkom roku: 50 years of the Marshall Tucker Band“ od 20 časova u bistro baru „Belavista“.

Kompletan program 53. Praznika mimoze možete preuzeti ovdje.

Genenalni pokrovitelj 53. Praznika mimoze je Opština Herceg Novi, organizator Javna ustanova kulture „Herceg-fest“, a pokrovitelj Turistička organizacija Herceg Novi.

Sponzori festivala su: Portonovi, Institut Igalo, Nikšićko pivo – pivara Trebjesa, Plantaže 13. jul, Vitinka, Blue line, Gradska kafana, Krušo d.o.o, CKB banka, Swisslion, Turistička organizacija Grada Beograda, Verige 65, Kantina 65 i Atera business suites. Glavni medijski sponzor je Radio-televizija Herceg Novi, a medijski sponzori: RTCG, Prva, Radio Jadran, Radio Tivat, Dan, Hercegnovi.cool, Travel Montenegro i RTV Nikšić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci