APEL UDRUŽENjA PODSTANARA

Stanodavci da se uzdrže od daljeg povećanja cijena zakupnin

Udruženje podstanara Crne Gore apelovalo je na stanodavce da se uzdrže od daljeg povećanja cijena zakupnina i pokušaju da razumiju nikada težu situaciju u kojoj se danas nalaze podstanari.
Udruženje podstanara Crne Gore apelovalo je na stanodavce da se uzdrže od daljeg povećanja cijena zakupnina i pokušaju da razumiju nikada težu situaciju u kojoj se danas nalaze podstanari.


Foto: Pixabay

Iz Udruženja su kazali da epidemija povećanja cijena zakupa stanova poprima sve veće razmjere, kako su i ranije najavljivali.

„Pored razloga koji su bili dominantni za podizanje cijena zakupa velikog broja pristiglih građana iz Rusije i Ukrajine, te povećanja troškova života usljed svakodnevne inflacije, podstanari su dobili novi razlog da strahuju od povećanja kirija. Naime, Udruženje bilježi sve veći broj povećanih kirija usljed rasta kamatnih stopa, kao i rata stambenih kredita“, navodi se u saopštenju.

U Udruženju smatraju da se teret korisnika stambenih kredita svaljuje na podstanare na način što im se povećavaju kirije za taj, a nerijetko, i veći iznos.

„Zato apelujemo na stanodavce da ne otežavaju ionako već katastrofalno težak život podstanara, koji nijesu krivi što su njima porasle rate stambenih kredita. Podstanari im ionako vraćaju te kredite kroz kirije“, rekli su iz Udruženja.

Oni su podsjetili stanodavce da i sami posluju u sivom tržištu te da, i pored zakona koji predviđa plaćanje poreza na ostvarenu dobit, ne plaćaju porez koji se u normalnim država mora plaćati.

„Što se tiče onih koji bi morali zaštititi podstanare, a sagledavajući cjelokupnu politiku socijalnog stanovanja, oni su već davno pali na ispitu“, zaključuje se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services