Novembarski dani 2022

Svečani koncert povodom 45 godina od osnivanja i aktivnog rada KUD “Boka”

Kulturno-umjetničko društvo „Boka“ u subotu, 26. novembra sa početkom u 19 časova, svečanim koncertom obilježava svoj jubilej – 45 godina od osnivanja i aktivnog rada Društva.
Kulturno-umjetničko društvo „Boka“ u subotu, 26. novembra sa početkom u 19 časova, svečanim koncertom obilježava svoj jubilej – 45 godina od osnivanja i aktivnog rada Društva.Koncert simboličnog naziva „Pjevaćemo šta nam srce zna“ obuhvatiće folklor čak šest država – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne Gore, a pored izvođačkog ansambla domaćina, učestvovaće i folkloraši Kulturno-umjetničkog društva „Lola“ iz Sarajeva.
„Ideja za ovakvim programom nastala je osvrćući se na godinu kada je „Boka“ osnovana – 1977. godina, u tadašnjoj Jugoslaviji. Ovaj koncert posvetićemo našim osnivačima i svim onim pojedincima koji su doprinjeli da danas proslavljamo četrdeset pet godina neprestanog rada. Publici predstavljamo nov program, a premijerno ćemo izvesti čak tri nove koreografije“ –  navodi Vidak Božović, direktor KUD „Boka“.
U okviru svečanosti realizuje se i promocija petog izdanja Godišnjih novina, informativno-edukativnog materijala koji je nastao u cilju popularizovanja folklora, a pokriva najznačajnije projekte i aktivnosti „Boke“ od novembra do novembra.
Navedene aktivnosti  se realizuju u okviru manifestacije Novembarski dani, na poklon gradu i svim ljubiteljima narodnog stvaralaštva. Ulaz je slobodan.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga