Karnevalska tradicija koja postoji preko 500 godina

Svečano otvorene zimske kotorske karnevalske fešte u PC ,,Vukšić”

Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte svečano su otvorene sinoć u PC “Vukšić”, uz mažoretke “Fešta” i kapa Kotorskog karnevala Branka Knezovića koji je kazao da je i vrijeme išempijano kao i narod, ali nikad nije nevrijeme za škerce i pozvao mlade da čuvaju karnevalsku tradiciju koja u Kotoru postoji preko 500 godina, a kroz istoriju je prekidana samo silom neprilika.
Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte svečano su otvorene sinoć u PC “Vukšić”, uz mažoretke “Fešta” i kapa Kotorskog karnevala Branka Knezovića koji je kazao da je i vrijeme išempijano kao i narod, ali nikad nije nevrijeme za škerce i pozvao mlade da čuvaju karnevalsku tradiciju koja u Kotoru postoji preko 500 godina, a kroz istoriju je prekidana samo silom neprilika.Prisutne je u ime organizatora pozdravio vd direktor Kulturnog centra Kotor g. Vladimir Bujišić i najvio zabavu pod nazivom ,,Crno – bijela reduta”.

Ovu manifestaciju pokrenulo je 1926.g Srpsko pjevačko društvo ,,Jedinstvo” koje je te godine bilo organizator karnevala i glavni urednik lista “Karampana”.

Svi prisutni ispoštovali su dres kod na sinoćnjem  balu tako da je kompletan događaj  odisao elegancijom i izazvao divljenje i oduševljenje prisutnih.

U svečanoj atmosferi  i uz senzacionalan nastup mažoretki “Fešta” gosti su se opustili uz klapu ,,Šufit” iz Splita i Amadeus bend iz Dubrovnika.

Karnevalske fešte nastavljaju se danas dječijim maskenbalom od 16h u  hotelu ,,Blue Kotor Bay” na Prčanju na kome će najmlađe zabavljati Šanta Panta.

Organizator Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator NVO “Fešta”, a pokrovitelji su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services