Svetosavski konkurs: Nagrade najboljima 27. januara
Zaključen je prijem radova za svetosavski literarni konkurs za učenike osnovnih škola u Boki kotorskoj. Učenici su mogli da pišu poetske ili prozne radove na jednu od dvije teme: 1. Znam ko je bio Sveti Sava. 2. Za ljubav našem svetitelju Savi.

Na adresu SPKD Prosvjeta pristiglo je 46 radova iz sedam škola: iz Kotora iz škola: „Narodni heroj Savo Ilić“, „Njegoš“ i iz škole „Veljko Drobnjaković“ iz Risna, iz Petrovca iz škole “ Mirko Srzentić“, a iz Herceg Novog iz škola „Milan Vuković“, „Ilija Kišić“ i „Orjenski bataljon“. 

U konkurenciji proznih radova za dodjelu nagrada najboljima je njih 28, a u konkurenciji poetskih 18.

Ove godine radove će vrijednovati komisija u sastavu : književnik Nikola Malović, književnica Snežana Vukićević-Čvoro i pjesnikinja Teodora Kovač.

„Broj radova je isti kao prošle godine, sa mnogo manje pravopisnih grešaka grešaka nego ranijih godina. Takođe, jasno je da učenici već mnogo bolje barataju znanjem o Svetom Savi i činjenicama iz njegovog života. Rezultati konkursa sa dodjelom nagrada najboljima biće zvanično na svetosavskoj akademiji 27 januara, u dvorani „Park“, uz obezbjeđenje epidemioloških mjera“, navodi se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga