Teatar 303 Kotor – 35 godina od titule „Šampiona smijeha“Foto: Radio Kotor

To je bio veliki uspjeh za jedno malo pozorište, koje se samo probijalo kroz ovo takmičenje, bez ikakve podrške lokalne vlasti.

Snagu Teatru 303 je dala vjerna kotorska publika, koja je znala da cijeni veliki trud i entuzijazam svojih sugrađana.

U konkurenciji su bile 32 ekipe iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Teatar 303 predvođen osnivačem Draganom Buzdovanom i kapitenom Svetom Boškovićem je do finalnog turnira odmjerio snage sa ekipama Kraljeva, Konjuha, Smederevske Palanke i Kosjerića.

Na završnom turniru u Budvi, u sali „Zeta Filma“ 1. maja 1987. godine, Kotorani su u polufinalu bili bolji od ekipe Vlasotinaca, a u finalu 3. maja od ekipe Sevojna.

U stručnom žiriju bili su Dušan Č. Jovanović iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Žika Nikolić-Televizija Beograd, Stevo Žigon, glumac i reditelj iz Beograda, Dragomir Zupanc-Televizija Titograd, Bora Oljačić-Radio Beograd, Raka Jovanović-Ilustrovana Politika, Mile Gajić-Savez amatera Srbije i Miša Novaković, dramaturg iz Beograda.

Teatar 303 je za nijansu bio bolji od ostalih ekipa, a kao nagradu dobio je minibus, čije ključeve im je uručio Slobodan Jovanović, tadašnji glavni i odgovorni urednik „Politike Ekspres“.

Vozilo od 17 mjesta ,dugo godina je bilo ponos Teatra 303 i služilo, kako glumcima, tako i sportistima našeg grada, kao i mnogim društvima, koja su djelovala na teritoriji Kotora.

Zahvaljujući velikom entuzijazmu, upornosti, ogromnom radu i želji za ovakvim vidom kulturnog-pozorišnog djelovanja, Teatar 303 se održao ovako dug period i evo 41 godinu oduševljava publiku svojim humorističkim programima za odrasle, kao i bajkama za namlađe.

Za Teatar 303 na Turniru duhovitosti u Budvi nastupili su: Dragan Buzdovan Buki, Sveto Bošković, Jovica Lalošević Faćo, Andrej Lučev, Branko Brkanović, Ljilja Popović, Dragan Sklender Pele, Kristina Stanišić, Dolores Bonić, Olivera Radović, Vesna Živković, Grga Petrović, Boško Dončić, Predrag Čolan, muzičar Ano Đuranović i tehnička podrška Vasko Todorović, Milan Martinović i Marko Čolan.

Glavni cilj Turnira duhovitosti, druženje i zbližavanje amatera iz raznih krajeva ondašnje velike Jugoslavije, u potpunosti je ostvaren.

Svoj pozitivan  kotorski duh, Teatar 303 prezentuje sa velikim uspjehom i danas, kako po Crnoj Gori, tako i regionu.

Trenutno sa komedijom “Crnogorac u tranziciji”, koja je odigrana preko 50 puta, Teatar 303 gostuje danas u Baru i 9 maja, po treći put, u Zagrebu.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga