Skip to main content


Popularni kantautor oduševio publiku

Tedi Spalato priredio sinoć u Tivtu koncert za pamćenje

Popularni splitski kantautor Tedi Spalato, koji za sebe kaže da je muzički svaštar, održao je sinoć prvi koncert pred tivatskom publikom u prepunoj Velikoj sali CZK.
Popularni splitski kantautor Tedi Spalato, koji za sebe kaže da je muzički svaštar, održao je sinoć prvi koncert pred tivatskom publikom u prepunoj Velikoj sali CZK.Donoseći ritam, note, poneki geg i štos iz života Dalmacije očarao je posjetioce, koji su sa njim pjevali poznate pjesme, među kojima i „Konobu“ Slobe Kovačevića, Džibonijevu Cesaricu, Oliverove pjesme i naravno Spalatove „Sve ću preživit“ i „More snova“, a na samom kraju „Dalmatino povišću pritrujena“ Ljuba Stipišića Delmate. Pratio ga je na gitari muzičar Dado Rakić, a na sceni im se pridružila i klapa „Jadran“u skoro punom sastavu, na čijem su jubilarnom koncertu nastupili prethodne noći.

Spalato se obratio publici, zahvaljujući na gostoprimstvu i ističući da je u gradu prvo vidio kamen, more i palme, a potom:

„I onda sam od samog početka dočekan, od mojih dragih prijatelja, od svakog čovjeka kojeg sam sreo, od organizatora, ono što se kaže, kao kap vode na dlanu, tako da koristim ovu prigodu da u svoje i u Dadino ime svima vama i gradu Tivtu, zahvalim na svemu što ste nam pružili i što nam večeras pružate. Uistinu jedno prekrasno iskustvo nosimo u Split i širiću samo dobro i ljubav o vama.”

Zaključio je da je u Tivtu dobio toliko ljubavi da će „koliko mu tilo i duša mogu ponit i koliko može stat u auto“ ponijeti doma, s nadom da će nam doći ponovo.

Koncert su organizovali Klapa Jadran i Centar za kulturu.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci