ELEZ ISTAKLA

„Teško do kadra zbog statusa bolnice Meljine“

Mnogo je problema u bolnici Meljine od finansijskih preko statusnih do kadrovskih, ali to ipak zahvaljujući požrtvovanom radu zaposleni građani Herceg Novog i brojni turisti kojima je potrebna zdravstvena usluga ne osjećaju.


Bolnica Meljine

Godinama status bolnice nije riješen iako je svaka vlada do sada obećavala da će bolnica biti sačuvana i vraćena u sistem javnog zdravstva.

Direktorka bolnice dr Olivera Elez pozdravlja formiranje radne grupe i očekuje da njihovi problemi konačno počnu da se rješavaju.

„Iz razloga što je ovo zaista problem bolnice Meljine koji dugo traje, mi dugo već imamo problem obezbjeđivanja kadra zbog našeg statusa koji nije riješen“, ističe Elez.

Finansijski problemi su ogromni jer bolnica ne može preko ugovora sa fondom zaraditi za plate i sve ostale obaveze.

„To su snabdijevanje električnom energijom, vodom, hranom. Dugove imamo prema veledrogeriji ‘Montefarm’ za snabdijevanje ljekova“, ističe Elez.

Suštinski problem bolnice ipak je njen status koji nije riješen.

„Rješavanjem nekog finansijskog problema se daje mogućnost da bolnica i dalje funkcioniše i radi, čime bi se dalo vremena da državne institucije na neki način definitivno riješe status bolnice Meljine, i ovu bolnicu stave na raspolaganje građanima Herceg Novog u punom obimu“, dodaje Elez.

Podsjetimo, nekadašnja vojna bolnica Meljine privatizovana je 2012. godine, a kupac Duško Knežević i njegova „Atlas grupa“ nijesu ispoštovali odredbe ugovora.

Uprkos tome ugovor nije raskinut, a ogromni problemi kompanije odrazili su se na bolnicu. Građani i zaposleni više puta su protestovali tražeći rješavanje statusa bolnice Meljine.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga