projekti se odnose na sportsku infrastrukturu

Tivat: Do početka školske godine biće završeni brojni projekti

“U susret novoj školskoj godini, u našem gradu realizuju se projekti koji se odnose na sportsku infrastrukturu, a koji će do početka nastave biti završeni”, kazala je za Radio Tivat menadžerka Opštine Tivat Patricia Pobrić.“Završen je projekat obnove rukometnog terena za koji smo aplicirali kroz I poziv Uprave za sport i mlade u prošloj godini. Osim što smo nagrađeni za taj projekat, dobili smo i sredstva na proljeće ove godine. Pozivam našu djecu i mlade da isprobaju teren i uživaju u njemu. Na jesen prošle godine, kroz II poziv Uprave za sport i mlade aplicirali smo za novi parket u našoj Osnovnoj školi kao i za rekonstrukciju krova na SD “Župa”. Zbog političke situacije na državnom nivou nemamo još odgovore na te projekte koje smo predali, ali se nadamo pozitivnim odgovorima. Zajedno sa japanskom Ambasadom predali smo projekat za 2023. godinu za unapređenje objekta SD “Župa” obzirom da sve više djece koristi tu zgradu. Napravili smo analizu svih sportskih terena opštine Tivat, sa fokusom na vanjske u ovom momentu. Popravljen je sportski teren u Gradiošnici kao i mreža i koševi u centru. Projekat Sekretarijata za društvene djelatnosti, rekonstrukcija dječijeg igrališta na Seljanovu uspješno je završen, s tim da smo odmah imali primjer vandalizma sa čime se opština bori u smislu popravke tih stvari. Zamjenili smo i tobogane u malom parku na Trgu Dara Petkovića. Moram reći da jvnost treba da zna koliko je skupa zamjena i popravka rekvizita, a još je koplikovanije nhalaženje rezervnih djelova. Procedura je jako dugo trajala jer nismo našli određene dimenzije kako bi ušli u proceduru nabavke. Ovo naglašavam kako bi ljudi shvatili da nije da mi ne reagujemo, već je sprava iz malog parka iz 2010. godine pa se nove sprave ne slažu sa starima tako da je to komplikovana procedura, iako se ne čini da je tako. Mi se konstantno vraćamo iz mjeseca u mjesec i popravljamo stvari, tako da ne možete postaviti novi mobilijar ako stalno popravljate ono postojeće. Mislim da su klupe u Velikom gradskom parku trajale bukvalno jedan dan prije nego što ih je neko slomio. Mi se zaista trudimo i ulažemo u sadržaj na javnim površinama, ali i građani su u obavezi da ih paze. Važno je da se svaki vid vandalizma prijavi. Nakon zahtjeva da se završi fasada na školi u Gradiošnici, što je završeno, aplicirali smo i za zamjenu eloksirane bravarije. Nadamo se pozitivnom odgovoru i tu, kako bi te područne jedinice pomakli sa mrtve tačke”, istakla je Pobrić i osvrnula se na rad Omladinskog tima opštine Tivat kao i na Strategiju za lica sa invaliditetom.

Ona je kazala da su uglavnom srednjoškolci ti koji izvlače sezonu iz godine u godinu, zbog rasporeda ispitnih rokova kod naših studenata.

“Ispitni rokovi kod nas su tokom ljeta, dok na fakultetima u inostranstvu studenti imaju slobodni jun, jul i avgust. Imamo čak naše mlade koji dođu iz inostranstva i ljeti ovdje rade, dok naša djeca koja su na fakultetima nemaju tu mogućnost. Naši mladi privode svoje poslove kraju pa planiramo očistiti ono što je komunalno pokosilo oko naših škola. Istakla bih i Strategiju za lica sa invaliditetom. Počeli smo sa Sportskom dvoranom na Župi, jer slabovidna lica i OSI nisu imala pristup, pa je u proljeće dvorana dobila rampe, sami su napravili parking i sjedišta. Imaju Brajevo pismo na vratima i drugim lokacijama. I opštinski sajt smo prilagodili instalacijom posebnog programa koji pomaže oko čitanja i još mnogo funkcija. Sada planiramo da stavimo Brajevo pismo i taktilnu traku u Opštinu kako bi bili usklađeni sa zakonskim normativima. Sve bi ovo išlo mnogo lakše i brže da politička situacija nije ovakva kakva jeste”, zaključila je Pobrić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga