Dječija nedjelja

Tivat: Prvačići zasadili drvo generacije

Treći dan manifestacije Dječija nedjelja obilježen je tradicionalnom ekološkom akcijom đaka prvaka koji su zasadili drvo generacije.
Treći dan manifestacije Dječija nedjelja obilježen je tradicionalnom ekološkom akcijom đaka prvaka koji su zasadili drvo generacije.


Foto: Radio Tivat

U Velikom gradskom parku, mališani OŠ “Drago Milović” danas su simbolično zasadili svoje stablo, koje je poklon Komunalnog doo. Program je vodila učenica četvrtog razreda Una Gotesgreber. Ona je najavila inženjerku hortikulture Tanju Krstović, koja je prvake upoznala sa karakteristikama drveta bora – pinjole.

,,Probali smo sjemenke od bora pinjole. One se koriste u ishrani, nalaze se na hlebu i u raznoraznim sosovima. Ovo stablo je relativno malo, ali pored njega se nalazi stablo pinjola staro oko 140 godina visoko 20 metara. Puno vremena je potrebno da toliko izraste, odnosno 100 godina njege, zalivanja, prihranjivanja, mazenja i pazenja“, ispričala im je ona.

Zatim su se prvaci obratili porukama, koji su uz pomoć svojih učiteljica pripremili, iz Ekološkog zakonika dječijeg pjesnika Rajka Joličića.

Nakon zvaničnog djela programa, prvaci su zajedno sa radnicima Gradskog zelenila zasadili bor pinjole.

Današnje druženje zaokružila je učenica Una stihovima dječijeg pjesnika Dragana Radulovića:

,, Čuvaj plavo more neba
i Sunce od zlata suva,
Čuvaj drvo jer ti treba
Čuvaj da te čuva.“



Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga