Lokacije su na tri mjesta

Tivat World Festival počinje sjutra u Tivtu

Šesti Tivat World festival biće održan u Tivtu od 09. do 11. septembra.Lokacije su na tri mjesta, ispred hotela La Roche, Atrijum Buća u Centru za kulturu Tivat i ispred hotela Kamelija.

Nastupiće dva benda iz Crne Gore: Džanum i MP – Trio, bend iz regiona Naked, dok će iz svijeta nastupiti tri benda:Serhan Savaskan iz Turske, Albaluna iz Portugala i Cubalcanica sa Kube. Festival će tradicionlano otvoriti učenici iz Muzičke škole Tivat na stejdžu Kamelija u petak 09.09. u 19:00h.

Novina ove godine je otvorena panel diskusija na temu “World music” na kojoj će panelisti biti: Dr Rastko Jakovljević etnomuzikolog, Vanja Vukčević teoritičarka muzike, Dijana Sindik direktorica Centra za kulturu Tivat , Milena Gezović bivša članica benda Džanum, članovi benda Naked i umjetnički direktor Tivat World festivala Dalibor Ševaljević.

Fokus diskusije će bit na metodama stvaranje i održivosti “world music” bendova i značaja koji imaju takvi bendovi za svaku državu.

Ova otvorena panel diskusija počinje u nedjelju u 18:00h u Atrijumu Buća i posebno će biti interesantna za muzičare i bendove koji žele svoj rad da prošire van granica Crne Gore i Balkana. Tako da su pozvani svi muzički stvaraoci koji žele da prošire svoje vidike i znanja.

Ovo će biti prva diskusija ovog tipa u Crnoj Gori koja će pružiti informacije što je to “world music”, kako funkcioniše ovaj prvac u muzičkoj industriji u regionu i svijetu kao i na koji način crnogorski “world music” zvuk može da se plasira van granica Balkana.

Organizator manifestacije Tivat World festival je NVO “Fluid Drum”, a direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević.

U slučaju da dođe do kiše program se prebacuje u Centar za kulturu Tivat u zgradu DTV Partizan.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga