Skip to main content


KONTROLE U OSAM GRADOVA

Tokom vikenda inspektori izdali 20 prekršajnih naloga

Inspektori Uprave za inspekcije poslove tokom vikenda u osam crnogorskih opština izdali su 20 prekršajnih naloga u iznosu od 5.850 eura.
Inspektori Uprave za inspekcije poslove tokom vikenda u osam crnogorskih opština izdali su 20 prekršajnih naloga u iznosu od 5.850 eura.


Foto: Pixabay.com, ilustracija

Na teritoriji opština Podgorica, Tuzi, Kolašin, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Budva i Herceg Novi tokom petka i subote veče, inspektori su vršili inspekcijske nadzore poštovanja odredbi Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima.

Kako navode u saopštenju, inspektori su izvršili nadzor nad ukupno 40 ugostiteljskih objekata i tom prilikom je zbog utvrđenih nepravilnosti, koje su se u najvećem broju slučajeva odnosile na upotrebe duvanskih proizvoda unutar ugostiteljskih objekata, izdato 20 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.850 eura.

Podnijeta su i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i u jednom slučaju je ukazano subjektu nadzora na otklanjanje nepravilnosti.

„Uprava za inspekcijske poslove kontinuiranim akcijama ovog tipa kao i redovnim inspekcijskim kontrolama pokušava da ukaže privrednim subjektima na važnost poštovanja slova zakona“, napominju u saopštenju Uprave za ispekcijske poslove.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci