snimanje u Crnoj Gori

U Boki Kotorskoj u toku snimanje jednog od najpoznatijih švedskih TV serijala

U Boki i Crnoj Gori u toku je snimanje jednog od najpoznatijih švedskih TV serijala „Mästarnas mästare – Eternal Glory”, kao rezultat saradnje grupacije „Endemol Shine Nordics” i produkcijske kuće „Bubble Production” iz Podgorice .Producent  “Bubble Production-a”, Igor Mitrić zadovoljan je što se 15. sezona serijala konačno odvija u našoj zemlji, što je po prvi put da se snima izvan EU. “Endemol Shine Group” je, kako kaže, najveći svjetski proizvođač TV programa i vlasnik je serijala od “Peaky Blindersa” do “Survivora”.

O snimanju, naročito u našem gradu, Mitrić kaže:

Prvi takmičari su stigli 5. septembra, kada je sniman njihov dolazak, njihovi prvi utisci i kontakti sa Crnom Gorom, a snimanje samih takmičenja, u kojima učestvuje preko 60 ljudi počelo je sedmog. Tivat je poprilično zastupljen. Snimali smo već u okviru kompleksa Bizanti na Župi, na Plavim horizontima, Luštica Beju, a 18. se vraćamo na Plave horizonte i 27. je snimanje u Porto Montenegru, kada će biti održana mini regata, što će biti novina u serijalu. Do sada su sva takmičenja bila na kopnu. Gro snimanja obavlja se u Tivtu, Herceg Novom i Kotoru, jedan dio na Jazu u Budvi i u nikšićkoj opštini smo snimali na Grahovskom jezeru.”

Mitrić je zahvalio Opštini i Turističkoj organizaciji Tivat na bezrezervnoj podršci serijalu, za koji smatra da će doprinijeti da se Šveđani ponovo konektuju sa Crnom Gorom. Jedna kulturna, fina emisija, kaže on, ističući:

“To su “no scripted” programi, koji nisu unaprijed napisani, dakle nije igrani program. U novoj sezoni učestvuje 10 poznatih švedskih sportista, koji žive u jednom prostoru, u jednoj kući. Voditelj Mike (Micke) Leijnegard, jedan od najpoznatijih na njihovoj nacionalnoj TV, u svakoj epizodi objašnjava gdje se takmičari nalaze, tako da sa svake lokacije ide najava sa kratkom istorijom i zanimljivostima, vezanim za to mjesto. Mike je, inače, oduševljen Crnom Gorom.”

Riječ je o najpopularnijem TV programu na švedskoj nacionalnoj televiziji SVT,  karakterističnom po visokom rejtingu.

Prosjek gledanosti po epizodi je dva miliona gledalaca. Od svih gledalaca televizije u Švedskoj, njih 60% gleda ovaj program”, zaključuje Igor Mitrić, uz napomenu da će emitovanje početi u martu i trajati do početka sezone godišnjih odmora, kada se TV program manje i prati.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga