I MI Boke

U Kotoru održan Okrugli sto o učešću OSI u saobraćaju Boke

Početkom ove sedmice u Kotoru je održan Okrugli sto o učešću OSI u saobraćaju Boke, na kojem je Opštinu Herceg Novi predstavljao sekretar za komunalne djelatnosti, Vasilije Seferović.
Početkom ove sedmice u Kotoru je održan Okrugli sto o učešću OSI u saobraćaju Boke, na kojem je Opštinu Herceg Novi predstavljao sekretar za komunalne djelatnosti, Vasilije Seferović.Okrugli sto, održan u Staklenoj galeriji JU Kulturnog centra „Nikola Đurković“, dio je projekta „StaO SI na put“, kojeg sprovodi Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke).

Seferović je istakao da Opština Herceg Novi ima usvojen Lokalni akcioni plan u oblasti invalidnosti, za period 2021-2023. godine, urađen po osnovnim smjernicama sadržanim u međunarodnim i nacionalnim strateškim dokumentima.

Uz osvrt na u junu postavljenu rampu za OSI u Igalu i plan izgradnje trajne rampe u Meljinama, novitet da je sajt Opštine Herceg Novi unaprijeđen novim softverom kako bi bio pristupačniji osobama oštećenog vida, Seferović je posebno istakao režim rada preduzeća „Parking servis“, po kojem OSI mogu koristiti svih 1207 parking mjesta, bez naknade i ograničenja.

U okviru ovog projekta održana je i izložba fotografija „StaO SI mi na put“, na kojoj je prikazano 15 najupečatljivijih fotografija iz Konkursa za fotografije pozitivnih i negativnih primjera poštovanja prava OSI u saobraćaju, kao i akcija „Makni mi se s puta!“ – podjela letaka o poštovanju prava OSI na slobodno kretanje, u kojima su predstavljene zakonske obaveze i sankcije za njihove prekršioce.

Kako navode iz Inicijative mladih sa invaliditetom Boke, cilj ovih aktivnosti je podići svijest svih zainteresovanih strana i javnosti o važnosti poštovanja prava OSI u saobraćaju i započeti rješavanje problema na koje OSI u Boki u ovoj oblasti nailaze.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga