Centar za mentalno zdravlje

U Kotoru otvoren Centar za mentalno zdravlje

Rekonstrukcijom Centra za mentalno zdravlje, koji se nalazi u okviru Doma zdravlja Kotor, zaokruženo je ulaganje u prostornu i tehničko-tehnološku modernizaciju te zdravstvene ustanove, ocijenio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.
Rekonstrukcijom Centra za mentalno zdravlje, koji se nalazi u okviru Doma zdravlja Kotor, zaokruženo je ulaganje u prostornu i tehničko-tehnološku modernizaciju te zdravstvene ustanove, ocijenio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.Zahvaljujući, prije svega, viziji direktora DZ Kotor Igora Kumburovića, njegovim zavidnim organizacionim i menadžerskim sposobnostima, u Domu zdravlja Kotor stvoren je ambijent u kojem se pruža kvalitetna i efikasna zdravstvena zaštita, zasnovana na savremenim doktrinama medicine- rekao je Šćekić.

Prema njegovim riječima, odgovornim i domaćinskim poslovanjem i pravilnim upravljanjem resursima, Dom zdravlja Kotor je finansiranje najvećeg dijela investicija i radova obezbijedio upravo iz sredstava ustanove.

To, kako je istakao Šćekić, treba da bude pokazni primjer i ostalim menadžerima zdravstvenih ustanova, kako se racionalno i za prioritetne aktivnosti troše raspoloživi novac.

– Danas Dom zdravlja Kotor po izgledu, opremi, kvalitetu i obimu zdravstvenih usluga stoji rame uz rame sa najsavremenijim zdravstvenim centrima tog nivoa zdravstvene zaštite- ocijenio je ministar.

Ščekić je napomenuo da je na putu razvoja Dom zdravlja Kotro imao i imaće nedvosmislenu podršku Ministarstva zdravlja.

Aktivnosti Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja usmjerene na unaprjeđenju uslova u svim zdravstvenim ustanovama i podizanje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite građanima u mjestima boravka – kazao je Šćekić.

On je poručio da će nastaviti da ulažu u izgradnju kvalitetnog i efikasnog zdravstvenog sistema.

– Krajnji cilj nam je očuvanje zdravlja naših građana, jer je to najbolja i najznačajnija investicija jedne države, koja garantuje bolji i kvalitetniji život, ne samo današnjih već i generacija koje dolaze- istakao je Šćekić.

Kako je rekao, konačno su počeli konretni projekti u zdravstvu i trenutno su u fazi izgradnje i rekonstrukcije objekti u vrijednosti više od 20 miliona eura.

Šćekić je podsjetio da je počela izgradnja Klinike za mentalno zdravlje, a naredne sedmice ozvaničiće početak radova na izgradnji objekta za klinike za infektivne bolesti i derrmatovenerologiju u okviru Kliničkog centra Crne Gore.

– Rekonstruiše se Specijalna bolnica u Risnu, a predstoje rekonstrukcije opštih bolnica Bijelo Polje, Berane, Cetinje, Nikšić, zatim i domova zdravlja u Ulcinju, Budvi, Cetinju i Plavu- kazao je on.

Naveo  je da se ukontinuitetu nabavlja savremena medicinska oprema za precizniju i kvalitetniju djagnostiku i liječenje za sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

. Uz sve to, ulaže se u kadrovsko ojačavanje i stvaranje uslova da stručno osposobljen i  profesionalan zdravstveni kadar ostane bude temelj sistema i garant njegovog kvaliteta- dodao je Šćekić.

Cilj Ministarstva je, poručuje on, da snažno pomjeri granice kvaliteta i dostupnosti pružanja zdravstvenih usluga na svim nivoima zdravstvene zaštite.

– Želimo da održimo, nastavimo i unaprijedimo taj trend, kroz unapređenje prostornih, tehnoloških i kadrovskih kapaciteta- zaključio je Šćekić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga