Skip to main content


TUŽILAŠTVO BIH

U Njemačkoj uhapšen Milivoje Todorović, povezan sa škaljarskim klanom

U Njemačkoj je uhapšen Milivoje Todorović, koga Bosna i Hercegovina potražuje u okviru predmeta krijumčarenja droge, povezanih sa dešifrovanim aplikacijama „Skaj“ i „Anom“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
U Njemačkoj je uhapšen Milivoje Todorović, koga Bosna i Hercegovina potražuje u okviru predmeta krijumčarenja droge, povezanih sa dešifrovanim aplikacijama „Skaj“ i „Anom“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.„Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama u Njemačkoj, koordiniše aktivnosti u vezi sa hapšenjem osumnjičenog Milivoja Todorovića iz Bijeljine“, navedeno je u saopštenju.

Todorović je uhapšen u Frankfurtu po potjernici Tužilaštva BiH.

U saopštenju se naglašava da je Todorović pod istragom kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narko-kartela, povezanog sa takozvanim „škaljarskim klanom“, dodavši da je bio uključen u krijumčarenje i ilegalno rasturanje velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

Tužilaštvo BiH je istaklo da je poslije dešifrovanja „Skaj“ i „Anom“ aplikacija Todorović identifikovan kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koji se uglavnom nalazio u inostranstvu, gdje je koordinisao rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega se našao u središtu istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Dodaje se da će Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama, preduzeti sve potrebne aktivnosti da bi Todorović u što kraćem roku bio izručen BiH, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci