Skip to main content


Incident u Petrovcu

U OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu dezinfikovali đake sa izbjeljivačem

U OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu juče se dogodio incident kada je jedna nastavnica učenicima u prvoj smjeni umjesto sa sredstvom za dezinfekciju, ruke naprskala proizvodom za pranje i izbjeljivanje „Aće“, što je dovelo do kratkotrajnog peckanja i tačkica na garderobi, tvrde roditelji koji su nam se obratili.
U OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu juče se dogodio incident kada je jedna nastavnica učenicima u prvoj smjeni umjesto sa sredstvom za dezinfekciju, ruke naprskala proizvodom za pranje i izbjeljivanje „Aće“, što je dovelo do kratkotrajnog peckanja i tačkica na garderobi, tvrde roditelji koji su nam se obratili.Direktorica OŠ Mirko Srzentić Ivana Kutrović kazala je za „Dan“ da je došlo do propusta, ali da su brzo reagovali i djeci isprali ruke i da nije bilo posljedica. Ona ističe da su obavijestili roditelje da su sva djeca dobro.

– Potpuna je istina da je jutros došlo do propusta u korišćenju dezinfekcionog sredstva. Ono što je za mene trenutno najbitnije jeste da nijedno dijete nije imalo bilo kakvu reakciju na koži jer smo odmah reagovali, oprali su ruke i namazali dječijom kremom. Preuzimam potpunu odgovornost za sve što se desilo. Odmah sam obavijestila roditelje, rekla da smo brzo reagovali i da su sva djeca bez reakcija. Iako je je bilo nekoliko učenika u pitanju, smatram istim problemom kao i da su bili svi. Lično sam i razgovarala i pozvala roditelje koji su bili nepovjerljivi i uplašeni. Nikakvo opravdanje za ovakvu situaciju ne mogu naći, ali napominjem da mi je jedino bitno da su sva djeca dobro. Dezinfekciju smo preventivno uveli prije dvije nedjelje zbog pojave epidemije žutice u okolnim opštinama. Najbitnije da nijedno dijete nema reakciju na koži i da nijedno nije ugroženo. Propust je nedopustiv i opet naglašavam da preuzimam potpunu odgovornost, ističe Kurtović.

Predsjednica Savjeta roditelja Senka Medin ocijenila je za „Dan“ da su se korišćenjem sredstava za izbjeljivanje „Aće“ stvorile tačkice na odjeći i pantalonama i da su tako shvatili da nije sredstvo za dezinfekciju.

– Nastavnici su odmah reagovali i prekinuli korišćenje pogrešnog sredstva, djeci su ipsrane ruke i nije bilo nikakvih posljedica. Malo ih je peckalo, ali kad su oprali ruke sve je bilo kako treba. Što je najvažnije, djeca nijesu povrijeđena. Škola je pokazala odgovornost i bez bilo kakvog sakrivanja odmah obavijestila sve roditelje. Radi se o učenicima od sedmog do devetog razreda. Kako smo obaviješteni, nije ih bilo puno. U školi su u toku radovi i prema našim informacijama radnici su u jednoj od dvije prskalice za dezinfekciju nasuli „aće“, vjerovatno da bi očistili neki dio prostorije. Jedna učiteljica je uzela prskalicu gdje je bilo „Aće“, a u drugoj je bilo normalno sredstvo za dezinfekciju. Tako je došlo do ovog slučaja nakon što je jedna od njih počela da koristi prskalicu. Na sreću, sve se završilo kako treba, bez bilo kakvih posljedica, kaže Medin.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci