U septembru treći upisni rok
Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće početkom septembra konkurs za treći upisni rok u prvu godinu osnovnih studija za 2022/23. godinu.

Navodi se da će, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, UCG organizovati elektronsko prijavljivanje na konkurs.

„Samo u izuzetnim slučajevima (kada u u registrima ne postoje podaci o postignuću u srednjoj školi, u slučaju stranih državljana, državljana Crne Gore koji su srednju školu ili dio završili van Crne Gore i slično), kandidat je dužan da dostavi prijavu i originale potrebnih dokumenata studentskoj službi organizacione jedinice“, kaže se u saopštenju.

 Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

„Informacije o broju preostalih mjesta koja će se finansirati iz Budžeta Crne Gore biće data u Konkursu, koji će početkom septembra biti objavljen u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na zvaničnom sajtu UCG (www.ucg.ac.me)“, navodi se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga