DIREKCIJA ZA UREĐENJE I IZGRADNJU KOTORA:

U toku radovi na izgradnji javne rasvjete u Kotoru

Ovih dana izvode se radovi na izgradnji javne rasvjete u Risnu, kod mosta u blizini Osnovne škole “Veljko Drobnjaković”.
Ovih dana izvode se radovi na izgradnji javne rasvjete u Risnu, kod mosta u blizini Osnovne škole “Veljko Drobnjaković”.


Foto: DIREKCIJA ZA UREĐENJE I IZGRADNJU KOTORA

Iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora je našem radiju saopšteno da su završeni zemljani radovi, a u planu je i postavljanje metalnih stubova i LED svjetiljki.

“Biće ugrađena četiri metalna stuba i isto toliko svjetiljki snage 30W, čime će dio od mosta kod škole do puta prema Gorici konačno biti osvijetljen, a time i olakšan za đake koji imaju popodnevne aktivnosti u školi”, pojašnjavaju nadležni u Direkciji.

Započelo se i sa iskopima u ulici Juraja Carića u Dobroti. Radovima je predviđeno postavljanje šest metalnih toplocinkovanih stubova visine 6m i isto toliko LED svjetiljki.
U toku je i izvođenje radova na alternativnom napajanju solarne rasvjete.

“Kroz ovu fazu planirano je povezivanje solarnih stubova javne rasvjete na mrežu i to na lokacijama u Dobroti kod školskog centra i u Risnu, na lokaciji Carine, kao i kod tamošnje osnovne škole”, poručuju iz Direkcije.

U toku je i izvođenje radova na postavljanju javne rasvjete u Gornjim Krivošijama, prema Poljkovcu, zadružnom domu i na Dragalju. Iskopi rupa za betonske stubove su pripremljeni, a teren je raskrčen. Završetak ovih radova planiran je do kraja septembra.

“Nedavno je osvijetljena ulica Plazno u Škaljarima, gdje je postavljeno sedam metalnih, toplocinkovanih stubova visine 6m i sedam LED svjetiljki. Završena je i druga faza postavljanja rasvjete u ulici Prvoborac u Dobroti, u Ulici Ripe, gdje su postavljena tri stuba i četiri LED svjetiljke. Završeno je osvjetljavanje ulice u Krimovicama koja vodi do crkve Svetog Andrije, a ovim tenderom je obuhvaćena rekonstrukcija, kao i produžeci rasvjete glavnom ulicom kroz Krimovice.
Takođe, završen je tender produžetaka javne rasvjete za 2021. godinu.
Okončani su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete na Citadeli. Ovim radovima postavljeno je 13 kandelabera i 13 fenjera.
“Nažalost, nesavjesni građani su srušili već dva postavljena fenjera”, kazali su u Direkciji.

U narednom periodu planirana je rekonstrukcija javne rasvjete, predviđena Programom rada za 2022. godinu, kroz zamjenu živinih izvora svjetlosti LED svjetiljkama.

“Rekonstrukcija je planirana na par lokacija u Morinju, Risnu, Peluzici, na Mulu, Prčanju i u Stolivu. Takođe, uskoro će se steći uslovi za izgradnju javne rasvjete na starom putu u Višnjevi”, zaključuju u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga