Opština Tivat

Učenici prekinuli bojkot nastave u tivatskoj srednjoj školi

Učenici I razreda – elektrotehničar za razvoj mobilnih i web aplikacija u SMŠ „Mladost“ prekinuli su bojkot nastave zbog organizacije smjena i đačkog prevoza, saopštili su danas našem radiju iz škole. Đaci nastavu nisu pohađali tri dana.Na sastanka Školskog odbora koji je održan juče u proširenom sastavu, dogovoreno je da učenici od danas krenu redovno na nastavu, a do 1.oktobra biće završena adaptacija jedne pripremne učionice za nastavnike gdje će učenici imati nastavu.

„Opština nam je ustupila salu za sastanke u staroj zgradi opštine gdje će se nastava realizovati za opšteobrazovne predmete. Tu će biti po jedno odjeljenje koje će se smjenjivati na dnevnom nivou, rekla je direktorica Marija Čučković Vujnić.

Za učionice koja će se adaptirati 1.oktobra neophodno je nabaviti školske klupe i stolice, kao i 30 lap topova. Taj dio finansiraće Ministarstvo prosvjete dogovoreno je na sastanku Odbora kome su, pored članova, prisustvovali predstavnici roditelja iz Herceg Novog, Budve, Kotora i Risna i državana sekretarka u Ministarstvu prosvjete, Milijana Vukotić Jelušić, navela je direktorka. Ona je istakla da će učenici I razreda elektrotehničar za razvoj mobilnih i web aplikacija nastavu tokom ovog mjeseca pohađati od 11 sati.

Iz škole ističu da će dodatno morati da organizuju praćenje nastave u staroj zgradi opštine što im iziskuje dodatan napor i obaveze.

„Nakon realizacije zaključka i obećanja iz resornog ministarstva da će da urede učionicu i nabave potrebnu opremu, od 1.oktobra bi nastavu u međusmjeni pohađali jedino kuvari koji nisu putnici nego su svi učenici iz Tivta. Oni na nastavu ne dolaze svaki dan jer idu na praksu“, objasnila je direktorica

Ona je navela da su iz Ministarstva dobili negativan odgovor na njihov zahtjev da se na dva krila škole podigne sprat sa 4 učinioce zašto imaju urbanističko tehničke uslove i na taj način bi riješili  problem nedostatka prostora u školi.. „Međutim, u odgovoru iz resornog minsistarstva se navodi da “škola nema upotrebnu dozvolu i da se ne može vršiti nikakva nadogradnja“.

Čučković Vujnović je kazala da će se obratiti Opštini, odnosno Sekretarijatu za urđenje prostora kako bi utvrdili aktivnosti za dobijanje dozvole. Ona je naglasila da je u školi loša i vodovodna i elektro mreža koja bi se trebala kompletno mijenjati, a sve to iziskuje značajna finansijska ulaganja.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga