bojkot učenika

Učenici SMŠ „Mladost“ bojkutuju nastavu zbog smjena i đačkog prevoza

Učenici I razreda – eloktrotehničar za razvoj mobilnih i web aplikacija u SMŠ „Mladost“ od juče bojkutuju nastavu zbog organizacije smjena i đačkog prevoza. Oni, kako su nam saopštili iz škole, insistiraju da se nastava organizuje u dvije ravnopravne smjene koje će pohađati isti broj učenika.
Učenici I razreda – eloktrotehničar za razvoj mobilnih i web aplikacija u SMŠ „Mladost“ od juče bojkutuju nastavu zbog organizacije smjena i đačkog prevoza. Oni, kako su nam saopštili iz škole, insistiraju da se nastava organizuje u dvije ravnopravne smjene koje će pohađati isti broj učenika.Međutim, prema riječima direktorice, Marije Čučković Vujnović, to za školu nije prihvatljivo.

Uz podršku roditelja, nastavu bojkotuje 31 učenik, 24 putnika koji dolaze iz Herceg Novog, Kotora, Budve i Petrovca, a njima se, kao podrška, pridružilo i 7 učenika iz Tivta, potvrdili su u školi.

Čučković  Vujnović je rekla da su roditelji iznijeli ultimatum da učenici neće dolaziti na nastavu sve dok im se ispune njihovi zahtjevi. Oni traže da se nastava odvija u dvije smjene jer smatraju da će tako imati organizovan šački prevoz i popodne. U tom slučaju, prema njihovim zahtjevima, đaci bi se smjenjivali na svakih sedam, odnosno 15 dana, kako se dogovore, navela je direktorica škole.

Autosaobraćajnim preduzećima nije rentabilno da organizuju prevoz za nekoliko učenika u popodnevnoj smjeni, a posebno što putuju na različite strane. Roditelji su mišljenja da bi organizacijom nastave u dvije smjene povećao broj đaka putnika i popodne pa bi prevoznici prihavtili da organizuju i popdnevni prevoz đaka, naveli su iz škole.

Čučković Vujnović je rekla da će o tom problemu danas raspravljati Nastavničko vijeće, dok je sjednica Školskog odbora zakazana za sutra u 12.sati.

Roditelji đaka putnika tražili su prijem i u Opštini jer im je, kako su naveli, iz Ministarstva prosvjete rečeno da je Opština dužna da im obezbjedi prostor. Njih je juče, zajedno sa direktoricom škole, primio potpredsejdnik Opštine Goran Božović.

Opština Tivat nema obavezu školi obezbjedi prostor, ali sve i da ga ima ne mogu se đaci izmještati iz školskog objekta jer je neophodno organizovati nadzor, rekao je našem radiju potpredsjenik Božović

Najbolje rješenje bi bilo da svi idu u obje smjene, ali pošto ne može onda je neophodno da o tom problemu razgovaraju On ih je uputio da taj problem riješavaju u školi,

Opština Tivat redovno pomaže škole zato što to u odgovarajućoj mjeri ne čini resorno Ministarstvo, istakao je Božović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga