Učestali odroni na putevimaIlustracija

Na sjeveru zemlje su zabilježene mjestimično sniježne padavine i poledica. U ostalim područjima saobraća se po pretežno suvim kolovozima. U AMSCG savjetuju opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu i upozoravamo na učestale sitnije odrone.

U periodu od 15 .11.2021 godine do 01.04 2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog državnih i vjerskih praznika izvođači radova na državnim putevima /rekonstrukcija i izgradnja / neće izvoditi radove u periodu od 31.12.2021 godine do 09.01.2022. godine Saobraćaj će se odvijati bez obustava uz poštovanje privremene signalizacije.

Zbog radova na rekonstrukciji glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja-Gradac-Šula dionica ulica Oslobođenja zatvorena je za saobraćaj. Za vrijeme trajanja obustave omogućeno je korišćenje alternativnog pravca.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvođenja radova.Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Na putevima van gradskih sredina saobraćaj je umjerenog intenziteta.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 12  saobracajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže a 7 osoba lakše povrede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services