Udruženje novinara Crne Gore: Osuđujemo vanmedijske pritiske na Jadran NoviFoto: Depositphotos

Reagovanje Udruženja novinara prenosimo u cjelosti:

Rad medija je javan, javne su i njihove finansije i nema potreba da se privatnim kanalima, u ovom slučaju sms porukama, saopštavaju bilo kakva upozorenja, a u slučaju portala Jadran Novi čak i prijetnje šta će se desiti ukoliko ne budu slušali. Takvi primjeri izazivaju sumnju da neko želi da rad tog medija vanmedijskim sredstvima usmjeri u nekom poželjnom pravcu.

Uticaji na medije, pa i ovaj kojem je izložen Jadran Novi, bili su praksa bivšeg sistema i nadali smo se da je nakon njegove smjene i ta praksa za nama. Kao i drugim oblastima života, uvjerili smo se da su prakse starog sistema preživjele i da se koriste i danas, a što svjedoči sve što se dešava sa portalom.

Upozoravamo nadležne službe u Herceg Novom da svoj rad usklade sa normama iz medijske, ali i normama iz svoje oblasti, i svoj posao rade u skladu sa zakonom. Ukoliko se ne prestane sa vanmedijskim pritiscima na Jadran Novi, UNCG smatra da rad ovog medija nekome u Herceg Novom nije po volji i da na ovakav način želi da utiče na njegovu uređivačku politiku.

Sa svoje strane, UNCG će preduzeti sve što ima na raspolaganju da sačuva nezavisnost i slobodu medija, u ovom slučaju portala Jadran Novi.

Za UNCG

Tihomir Burzanović, predsjednik

Ivan Milošević, generalni sekretarKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga