POMOĆ U PRIPREMI ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU POTREBNA ZA VIŠE OD 500 PORODICA

Udžbenici za osnovce besplatni, ali treba kupiti torbu, pribor, odjeću, obuću…

Uoči nove školske godine, cijene školskog pribora ostale su na prošlogodišnjem nivou, kažu iz Zavoda za udžbenike. Ipak, iz Udruženja Roditelji naglašavaju da je pomoć u pripremi za novu školsku godinu i ove godine potrebna za više od 500 porodica, pi[u Vijesti.
Uoči nove školske godine, cijene školskog pribora ostale su na prošlogodišnjem nivou, kažu iz Zavoda za udžbenike. Ipak, iz Udruženja Roditelji naglašavaju da je pomoć u pripremi za novu školsku godinu i ove godine potrebna za više od 500 porodica, pi[u Vijesti.Iako su udžbenici za osnovce i ove godine besplatni, roditelje uoči početka školske godine čekaju troškovi za školski pribor, odjeću i obuću. Isto čeka i srednjoškolce koji uz to, moraju platiti udžbenike od 78 do 105 eura. Iz Zavoda za udžbenike kažu da najviše novca ode na nove torbe i pernice.

„Torbe se kreću od nekih 40, 50 eura, pa na dalje, pernice su 15, 16 eura, a ostali pribor je znatno jeftiniji. Evo, npr. olovka, gumica i oštrilo mogu se kretati od nekih 20 centi do euro“, kaže Dušan Petričević iz Zavoda za udžbenike.
Petričević dodaje da poskupljenja ove godine nije bilo.

Iako cijene nisu porasle, to ne znači da svi mogu spremiti đake za novu školsku godinu. Tako se na spisku Udruženja Roditelji, koje pomaže pri opremanju đaka, našlo više stotina porodica.

„Imamo preko 500 porodica koje su socijalno ugrožene, odnosno kojima je potrebna dodatna podrška djeci za novu školsku godinu ili neka druga vrsta pomoći u toku godine“, istakla je Tanja Ašanin iz Udruženja roditelji.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga