Uhapšen tužilac iz Kotora Srđa Jovanović, određeno mu zadržavanje do 72 sata
Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Kotoru Srđa Jovanović uhapšen je zbog sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopštili su iz Specijalnog (SDT) i Višeg državnog tužilaštva (VDT).

IZ SDT-a i VDT-a su kazali da je Jovanović uhapšen po nalogu postupajućeg specijalnog tužioca Miloša Šoškića, koji je, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju Jovanovića do 72 sata.

– Po nalogu vršiteljke dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović istovremeno je formirana Komisija koja će kontrolisati sve predmete kojima je bio zadužen S.J. – kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Jovanović se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj i učinio krivično djelo iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Tim zakonom je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina za službeno lice koje protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granica ovlašćenja ili nevršenjem službene dužnosti pribavi sebi ili drugom korist, drugom nanese štetu ili teže povrijedi prava drugog.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga