UPI: Tokom praznika donijeto više od 21.000 riješenja o samoizolacijiUIP

Pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević je gostujući u Jutarnjem programu RTCG kazala da u jedom danu nije moguće otkucati toliki broj rješenja i unijeti ih u sistem pa je, kako je dodala, između tri do četiri dana bilo potrebno od dobijanja pozitivnog testa na kovid-19 do procesuirati rješenja.

– Otežavajuća okolnost inspektorima bila je što prilikom davanja kontakta izostane imejl adresa koja je u ovom trenutku najrelevantnija, jer slanje poštom može potrajati nekoliko dana, kazala je Vujošević i apelovala na građane da daju potpune podatke.

Iz Uprave mole građane za strpljenje.

– Ako se, rješenje ne dobije nakon 4 dana treba kontaktirati Sanitarnu inspekciju. Poslodavcu je dovoljno da prikažu pozitivan test, ako to nije dovoljno rješenje će stići do isteka samoizolacije.U danima praznika nije bilo velikog broja kršenja epidemioloških mjera, ocijenila je Vujošević.

Podneseno je  pet krivičnih prijava koje su se odnosile na nepoštovaneje mjera od koji su tri bile na Žabljaku dvije u Pljevljima.

Dodaje da je ukupno bilo oko 20 nepravilnosti, redovno su obilaženi objekti, fokus je je bio na objekte koji su organizovali doček Nove godine i zimske turističke centre Kolašin i Žabljak.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services