Spomen ploča ipak postavljena

Uprkos negodovanju mještana, otkrivena spomen ploča u Morinju

Ploču su otkrije delegacije Crne Gore i Hrvatske ministri odbrane i vanjskih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić sa hrvatskim kolegama Medvedom i Goranom Grlićem Radmanom.
Ploču su otkrije delegacije Crne Gore i Hrvatske ministri odbrane i vanjskih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić sa hrvatskim kolegama Medvedom i Goranom Grlićem Radmanom.Ploču su otkrije delegacije Crne Gore i Hrvatske ministri odbrane i vanjskih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić sa hrvatskim kolegama Medvedom i Goranom Grlićem Radmanom.

Na ploči piše da je “tokom velikosrpske agresije na Hrvatsku” na tom mjestu bio logor, takozvani Centar Morinj te da je posvećen zatočenim hrvatskim civilima i braniocima.

“Sjećamo se zločina počinjenih da bi se osramotili ime i duh Crne Gore. Izražavamo žaljenje tza sve patnje koje su preživjeli zatočenici. Da se nikada ne ponovi”, piše na ploči koju potpisuju ministarstva odbrane i vanjskih poslova, prenosi RTCG.

Delegacija Hrvatske dočekana je u Morinju s negodovanjem mještana koji se protive otkrivanja spomen ploče na lokaciji gdje je nekada bio logor, javlja reporterka TVCG.

Uprkos blokadi, na ceremoniju je stigla i delegacija Crne Gore. Reporterka je kazala da je situacija tenzična i da skup obezbjeđuje veliki broj policajaca. Među okupljenima kojih je pedesetak, su jedan isljednik, kao i nekoliko zatvorenika iz Morinja.Mještani Morinja onemogućavali su jutros konvoju Vojske Crne Gore da prođe ka logoru Morinj, gdje ministri odbrane i vanjskih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić sa hrvatskim kolegama otkrivaju spomen ploču žrtvama.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga