dom zdravlja kotor

Uskoro radovi na adaptaciji mikrobiološke laboratorije Doma zdravlja Kotor

Radovi na adaptaciji mikrobiološke laboratorije Doma zdravlja Kotor trebalo bi da počnu u februaru, saopšteno je Radio Kotoru iz ove zdravstvene ustanove.
Radovi na adaptaciji mikrobiološke laboratorije Doma zdravlja Kotor trebalo bi da počnu u februaru, saopšteno je Radio Kotoru iz ove zdravstvene ustanove.


Dom zdravlja Kotor

Prema riječima direktora dr Igora Kumburovića, projekat je finansiran iz sredstava Evropske Unije, a podrazumijeva i donaciju vrijedne medicinske opreme.

„Mi smo obezbijedili neophodnu kvadraturu odnosno preduslove kako bi implementacija bila moguća u našem Domu zdravlja, a u skladu sa standardima. Angažovali smo stručnjake koji su „isplanirali prostor mikrobiološke dijagnostike“ što nam je pomoglo da zadovoljimo uslove. Tenderi koje je za ovu namjenu sprovelo Ministarstvo zdravlja su završeni, izabran je izvođač radova, pa se nadam da ćemo sa poslom početi za nekih petnaestak dana“ – kaže dr Kumburović.

U toku je, kako navodi, i tender za rekonstrukciju zdravstvene stanice u Risnu, a za ovaj posao je opredijeljeno oko 150 hiljada eura.

„Vrijednost tendera za građevinske radove je 120 hiljada eura, a uskoro će biti raspisan tender za nabavku namještaja za potrebe ove zdravstvene jedinice u vrijednosti od 30 hiljada eura, tako da je to ukupno oko 150 hiljada eura koje ćemo uložiti u zdravstvenu stanicu Risan. Ukoliko tender bude uspješno završen, i ovi radovi će početi brzo“ – kaže dr Kumburović.

Osim tekućeg održavanja objekata i opreme Doma zdravlja, za ovu godinu je planirano renoviranje Centra za plućne bolesti. „ Za ovaj posao je opredijeljeno nešto manje od 50 hiljada eura – i za građevinske radove i za nabavku namještaja. Napomenuo bih da će realizacija posla zavisiti od epidemiološke situacije. U ovom prostoru radi naš pulmolog čiji je obim posla od početka korona perioda još obimniji, tako da nam je u ovoj situaciji epidemiološka situacija značajan uslov. Ipak, nadam se da ćemo imati sreće i završiti posao u skladu sa planom“ – kaže dr Kumburović.

On je podsjetio da su tokom prethodne godine realizovali posao koji se odnosio na adaptiranje Centra za mentalno zdravlje, te da su se ulagala i sredstva kako bi ambulanta izabranog ljekara za žene bila što savremenija.

„Nabavili smo novi najsavremeniji 4 D ultrazvučni ginekološki aparat u vrijednosti od 42 hiljade eura koji je finansirao Fond za zdravstveno osiguranje. Takođe, za potrebe opremanja ove ambulante, čekamo isporuku savremene ginekološke stolioce sa dodatnom opremom , a kojoj, zahvaljujući funkcijama koje posjeduje, mogu bez problema prići osobe sa invaliditetom. Biće plaćena sredstvima Doma zdravlja, a njena vrijednost je nešto ispod 20 hiljada eura“ – zaključuje doktor Kumburović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services