Uskoro završetak biciklističke staze u SutoriniFoto: Opština HN, Facebook

Na budućoj biciklističkoj stazi u Sutorini u toku su radovi na postavljanju 47 novih stubova javne rasvjete i realokaciji 15 postojećih, nakon čega će uslijediti tamponiranje, a zatim i asfaltiranje staze.

Kako napominju iz Agencije za razvoj i izgradnju Herceg Novog, radovi na postavljanju javne rasvjete izvode se u okviru projekta izgradnje biciklističke staze od HDL-a do motela Vinogradi, u dužini od 2,1 kilometar, a u pripremi je i tenderska procedura za projekte izgradnje „pamp trek“ (pump track) i „mauntin bajk“ (mountain bike) staza.

Podsjećamo, radi se o trasi koja će biti revitalizovana u sklopu EU projekta “Ćiro II”, čijim će uređenjem Herceg Novi dobiti pješačko-biciklističku stazu, sa pratećim sportsko-rekreativnim sadržajima adrenalinskog tipa.

Iz projekta “Ćiro II” opredjeljen je i dio novca za izgradnju staze trasom kuda je nekada išao voz. Projekat “Revitalizacija uskotračne željezničke pruge kroz Herceg Novi – Ćiro II” odobren je u novembru 2019. godine, u okviru Drugog Intereg IPA prekograničnog programa saradnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ovaj projekat je izabran između više od 160 aplikanata na konkursu iz oblasti razvoja turizma i očuvanja kulturnog i prirodnog naslijeđa.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services