Kotor

Uspješno realizovana prva Kotorska školska olimpijada

Na punom stadionu “Nikša Bućin” juče je održana prva Kotorska školska olimpijada. Olimpijada je okupila po 77 učesnika iz svih osnovnih škola sa teritorije opštine Kotor.
Na punom stadionu “Nikša Bućin” juče je održana prva Kotorska školska olimpijada. Olimpijada je okupila po 77 učesnika iz svih osnovnih škola sa teritorije opštine Kotor.Nakon što se atmosfera podigla zajedničkim zagrijavanjem svih učesnika koje je vodila direktorica OŠ “Ivo Visin” Petra Ćetković, prisutnima se na samom otvaranju, ispred Ministarstva sporta i mladih obratila Jovana Vujošević riječima podrške i hvale za samu ideju i organizaciju ovakvog događaja.

Ovaj projekat je prijavljen kao jedan od događaja u okviru obilježavanja Evropske nedjelje sporta, te je od strane Ministarstva pružena značajna podrška, pa su, između ostalog, i sve školske sale u Kotoru opremljene setovima lopti.

Savjetnik za sport u Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Dejan Ognjanović, pozdravio je prisutne porukom da je sport uvijek bio i biće nešto što na poseban način ljude poveže i pokrene, uz savjet da će bavljenjem sportom stvoriti najbolju verziju sebe, a i svog društva, nakon čega je i svečano proglasio prvu Kotorsku školsku olimpijadu otvorenom!

Kotorska školska olimpijada

U neizvjesnim trkama, poligonima, kvizu znanja, nadvlačenju konopa svoje snage su odmjerili predstavnici svih razreda svake škole, dok su ih navijači bodrili i iščekivali pobjedu.

Program je upotpunjen nastupom hora, recitacijama, plesnim i gimnastičkim tačkama.

Apsolutni pobjednik i nosilac pehara sa prve Kotorske školske olimpijade je OŠ “Njegoš”.

Posebnu zahvalnost dugujemo FK “Bokelj” koji je preuzeo ulogu domaćina ovog sportskog susreta, judo i ju-jitsu klubu “Champion” za nesebičnu podršku i pomoć tokom priprema i realizacije događaja, triatloncu Milošu Vojvodiću koji je današnje trkače pratio od svakog starta do cilja, kao i VPK “Primorac i Školici sporta” Sport za sve”, saop[teno je danas iz opštine Kotor.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga