Daju rok do petka

Vatrogasci nezadovoljni položajem, najavljuju štrajk

Crnogorski vatrogasci nezadovoljni su svojim položajem i, kako kažu, neadekvatnim obračunom plata po programu Evropa sad. Nadležnima su dali rok do petka da se pored plata, zakonski uredi status vatrogasaca, u suprotnom najavljuju protest u ponedjeljak ispred zgrade Vlade.
Crnogorski vatrogasci nezadovoljni su svojim položajem i, kako kažu, neadekvatnim obračunom plata po programu Evropa sad. Nadležnima su dali rok do petka da se pored plata, zakonski uredi status vatrogasaca, u suprotnom najavljuju protest u ponedjeljak ispred zgrade Vlade.„Do petka je rok i nadam se da će do tada odgovoriti. Ako do tada ne odgovore mi ćemo u ponedjeljak protestovati ispred zgraded Vlade u Podgorici. Izaći ćemo na ulicu sa našim ljudima i vozilima blokirati taj dio grada“, kazao je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na Televiziji Crne Gore predsjednik Strukovnog sindikata vatrogasaca Goran Tripković.

Vatrogasci traže da se odblokiraju pregovarački procesi koje su započeli sa nadležnim organima.

„Prije svega tu mislimo na obračun zarada koji je počeo da se primjenjuje po programu Evropa sad kao i donošenje nedostajućih zakonskih rješenja koji bi našu oblast uredili kako je to urađeno u savremenim evropskim državama. Neko je po programu Evropa sad zaboravio da obračunava sate kao do sada, odnosno iz obračuna za minuli rad se isključuju sati za noćni, prekovremeni rad i za rad u vrijeme državnih praznika. Mislimo da smo oštećeni po tom pitanju a pošto je po istom osnovu drugim institucijama data neka vrsta obeštećenja mi mislimo da imamo isto pravo da nam se isplati razlika“, kazao je Tripković.

Već su kaže razgovarali sa ministrima unutrašnjih poslova i finansija Filipom Adžićem i Aleksandrom Damjanovićem ali i predstavnicima Zajednice opština. Nakon toga, kaže, sve je stalo.

„7. oktobra smo odlučili da najavimo štrajk. Ako se ne odblokira taj proces mi smo spremni na radikalizaciju odnosno na proteste jer nama po zakonu o štrajku nije dozvoljen štrajk već možemo da imamo neku vrstu protesta. Nadam se da do protesta neće doći“, kazao je Tripković.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga